Johan Verbist moet opstappen als baas van de scheidsrechters

  Johan Verbist wordt wellicht opgevolgd door Frank De Bleeckere.

  De Belgische voetbalbond neemt afscheid van Johan Verbist als baas van de scheidsrechters. Verbist lag het afgelopen seizoen meermaals onder vuur door fouten van de VAR.

  Johan Verbist stond bijna exact 3 jaar aan het hoofd van het Belgische scheidsrechterskorps. Hij nam de taken over van Paul Allaerts, die zelf misnoegd opstapte wegens de gang van zaken bij de voetbalbond.

   

  Verbist reed de voorbije jaren een moeilijk parcours, voornamelijk door de invoering van de videoref. Dat had heel wat voeten in de aarde. Ook na 2 seizoenen bleek de VAR nog altijd niet helemaal op punt te staan, iets waarvoor Verbist zich meermaals moest verantwoorden.

   

  In de wandelgangen werd de positie van Verbist steeds moeilijker houdbaar. Nu treedt hij in overleg met de bondstop terug. Naar alle waarschijnlijkheid zal zijn rol worden overgenomen door Frank De Bleeckere. Woensdag wordt op het bondsgebouw door David Elleray het masterplan over de toekomst van de Belgische arbitrage voorgesteld. Dan weten we wellicht meer.

  Kris Bellon wordt VAR-instructeur

  De voetbalbond liet ook weten dat Kris Bellon volgend seizoen aan de slag gaat als VAR-instructeur. Bellon was in België een videoref van het eerste uur en tevens een vertrouwenspersoon van ex-scheidsrechtersbaas Johan Verbist. Hij blijft wel actief betrokken bij het VAR-project, maar dan als begeleider en opleider van de videorefs. Volgens de KBVB was het altijd de bedoeling dat Bellon slechts tijdelijk plaatsnam in het busje.