• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Campenaerts: "Wil beelden van fietswissel niet zien, zou niet kunnen slapen"

  0 / 0

  Victor Campenaerts (Lotto-Soudal) baalde als een stekker na zijn tweede plaats in de Giro-tijdrit. "De teleurstelling overheerst. Hoeveel tijd ik verloor door de fietswissel? Ik wil me daar niet over uitspreken", zegt de werelduurrecordhouder.

  11 seconden kwam Victor Campenaerts tekort om Primoz Roglic voor te blijven in de zware tijdrit. "Jammer", reageerde onze landgenoot. "Ik ben een goede
  tijdrijder, maar er zijn niet zoveel tijdritten in een grote ronde."


  In de voorlaatste kilometer sloegen de pechgoden toe bij Campenaerts. "De ketting ging er vooraan af. Dat is frustrerend. Je zou zeggen: “Dat kan gebeuren.” Maar ik vraag mij dan af: “Hoe kan dat gebeuren?” Het is ambetant dat het gebeurd is."

   

  "Het op gang duwen ging niet vloeiend, maar daarna ben ik anderhalve kilometer op adrenaline vol gegaan tot aan de finish. Als dat kettingprobleem voorgevallen was op 10 kilometer van de aankomst, dan zou dat in mijn hoofd beginnen te malen zijn. Dan krijg je daar een weerslag van. Maar met vol te rijden tot aan de finish heb ik niet de tijd kunnen goedmaken die ik verloren heb door stil te staan."

   

  "Het is ambetant dat de zege vandaag dan zo door je vingers glipt. Ik ben uiteraard teleurgesteld. Ik had mezelf wel verbaasd. Maar dan win je uiteindelijk toch niet en dan overheerst de teleurstelling nog meer dan dat ik 5e was geëindigd. Want dan zou ik gezegd hebben: “Goed gereden in een klimtijdrit.”"

   

  Hoeveel tijd Campenaerts verloren heeft door zijn fietswissel? “Daar spreek ik mij niet over uit", zegt de werelduurrecordhouder. "Ik zou de beelden liever niet zien. Ik denk dat ik er niet zou kunnen door slapen. Maar neem de beelden erbij en zet er een chronometer naast, dan zal je het tijdverlies wel kunnen uitrekenen. Maar ik zal dat niet doen."

  Bekijk de fietswissel van Campenaerts

  VIDEO: Campenaerts reageert ontgoocheld na zijn 2e plaats