• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Coach Allegri moet opkrassen bij Juventus

  Massimiliano Allegro

  Massimiliano Allegro en Juventus gaan uit elkaar.

  Juventus neemt na het seizoen afscheid van coach Massimiliano Allegri. Die had nog een contract tot medio 2020, maar beide partijen zijn in onderling overleg overeengekomen om uit elkaar te gaan.

  Het vertrek van Massimiliano Allegri bij Juventus hing al een tijdje in de lucht. De Italiaanse oefenmeester loodste de club wel naar 5 titels op een rij, maar de Champions League-droom kon hij niet waarmaken, ook niet met Cristiano Ronaldo in het team. Er zat de laatste weken dan ook flink wat ruis op de relatie tussen Juventus en Allegri, die de jongste tijd ook regelmatig in de clinch lag met de pers.

   

  Allegri had nog een contract tot het einde van volgend seizoen, maar is nu overeengekomen met de club om die overeenkomst op te zeggen. De competitieduels met Atalanta en Sampdoria worden de laatste opdrachten van Allegri bij Juventus.

   

  Ondanks het ietwat bittere afscheid oogt het palmares van Allegri bij de Oude Dame wel fraai. Hij won er 5 titels en 4x de Coppa Italia. In 2015 en 2017 verloor Juventus onder zijn leiding de finale van de Champions League.