• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Hamburg schuift trainer Wolf aan de kant en ziet Kostic vertrekken

  Hannes Wolf kon de promotie niet afdwingen.

  Hamburg is een zoektocht gestart naar een nieuwe trainer. De Duitse club nam afscheid van coach Hannes Wolf (38) na het missen van de promotie naar de Bundesliga. 

  Vorige zomer tuimelde Hamburg na 55 jaar uit de Duitse hoogste klasse. Het doel was om na een seizoen meteen weer naar de Bundesliga te klimmen, maar die opdracht is mislukt. Een 4-1-nederlaag vorig weekend tegen rechtstreekse concurrent Paderborn betekende voor Hamburg een verlengd verblijf in de tweede Bundesliga.

   

  Dat komt trainer Hannes Wolf nu duur te staan. De 38-jarige coach was pas sinds oktober aan de slag bij Hamburg, maar moet nu opkrassen. 

   

  Er viel nog nieuws te rapen in Hamburg want het speelt Filip Kostic definitief kwijt aan Eintracht Frankfurt. De Serviër werd al sinds vorige zomer uitgeleend door Hamburg en nu neemt Frankfurt de flankaanvaller definitief over. In 45 wedstrijden scoorde hij 10 keer en gaf hij 13 assists. Bij Frankfurt ondertekende Kostic een contract tot 2023. Hij zou zo'n 6,5 miljoen euro kosten.

  Filip Kostic