• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Bemoeilijken Amerikaanse sancties Wilmots' handtekening?

  " "

  Voor de ex-coach van de Rode Duivels ligt in Iran een contract tot het WK 2022 klaar.

  Marc Wilmots moet de nieuwe bondscoach worden van Iran, maar zijn contract raakt voorlopig nog niet in orde. Dat bevestigt de Iraanse voetbalbond (FFI). "Onze economische en politieke situatie is nu eenmaal anders dan in andere landen", luidt het.

  Wilmots landde gisteren in Teheran om er zijn contract tot de Wereldbeker van 2022 te tekenen. Dat gebeurde evenwel nog niet. "We zitten in de eindfase van de onderhandelingen", stelt secretaris-generaal Ibrahim Schakuri van de FFI. "Er zijn nog enkele kleine details die moeten opgelost worden."

   

  Welke die details zijn, maakte de FFI niet bekend. Het Iraanse persagentschap Isna weet echter met zekerheid dat de Amerikaanse sancties tegen Iran verband houden met de strubbelingen. Mogelijk zou het verbod op internationale bankoverschrijvingen de grootste hinderpaal zijn.

   

  "Onze economische en politieke situatie is nu eenmaal heel anders dan in andere landen", wou Schakuri alleen nog kwijt. Voor Wilmots is Iran de eerste job sinds hij in november 2017 Ivoorkust achter zich liet. Van 2012 tot 2016 maakte hij het mooie weer met de Rode Duivels.