• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Iran kiest voor Marc Wilmots als nieuwe bondscoach

  " "

  Marc Wilmots landde afgelopen nacht in Teheran.

  " "

  Marc Wilmots loodste de Rode Duivels naar het WK 2014 en het EK 2016.

  0 / 0

  Marc Wilmots tekent vandaag een contract als bondscoach van Iran. Dat melden verschillende Iraanse bronnen. De ex-trainer van de Rode Duivels kwam vannacht alvast aan in Teheran. Hij zou tot 2022 mogen blijven.

  Zondag raakte al bekend dat Wilmots op de kandidatenlijst stond, vandaag maakt Iran zijn aanstelling officieel. De Iraanse bondsvoorzitter Mehdi Taj heeft dat nieuws bevestigd aan het officiële persbureau Irna.

   

  De staatstelevisie toonde beelden van de aankomst van Wilmots op de luchthaven van Teheran. Volgens Irna "zal Wilmots zijn contract in de voormiddag ondertekenen".

   

  Het agentschap voegt er in de voorwaardelijke wijs aan toe dat dat contract tot de Wereldbeker van 2022 loopt, voor een jaarsalaris van 1,2 miljoen dollar. Hij zou ook 2 assistenten mogen meebrengen.

   

  Wilmots wordt de opvolger van Carlos Quieroz, die bijna 8 jaar de sportieve leiding had. De Portugees speelde 2 Wereldbekers met Iran, maar na de halve finales in de Aziatische Landenbeker begin dit jaar koos hij voor een nieuwe uitdaging. Hij is ondertussen bij Colombia actief.

   

  Voor Wilmots wordt het de eerste job in bijna anderhalf jaar. Na zijn succesvolle avonturen bij de Rode Duivels (2012-2016), was hij in 2017 enkele maanden aan de slag bij Ivoorkust. Maar het missen van de Afrika Cup 2018 kostte hem toen zijn job.

  Wilmots kwam vanochtend aan in Teheran: