• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Clement: "Dat het zondag niet gelukt is, maakt ons nóg gretiger"

  Philippe Clement

  Philippe Clement wil ook in de laatste matchen trouw blijven aan de huisstijl van Genk.

  Racing Genk krijgt morgen een 2e kans om kampioen te spelen, al moet het dan wel beter doen dan Club Brugge. "Ik heb niet de indruk dat Club onder onze huid is gekropen."

  Eerst even terugspoelen naar afgelopen weekend. Philippe Clement wond zich toen na de 3-2 bij Club Brugge op over de VAR. Enkele dagen later is hij tot inkeer gekomen. "Ik zal de Pro League vragen dat de trainers in de toekomst beelden van de VAR kunnen zien voor we op de persconferentie komen", vertelt hij aan Sporza.

   

  "Ik dacht dat er bij de goal van Openda een fout werd gemaakt op Aidoo, maar ik had die fase niet goed gezien. Toen ik later de beelden wél zag, zag ik dat er wel contact was met Wesley, maar dat het niet opzettelijk was. Ik vond het dus geen fout. Anderzijds was het ook totaal geen penalty voor Club (die Vanaken evenwel miste, red)."

   

  Volgens Clement hebben zijn spelers de nederlaag snel verteerd. "Ik heb niet het gevoel dat ze bij Club Brugge onder onze huid zijn gekropen. We zijn ook niet beginnen te twijfelen bij de tegengoals. Dat het zondag niet gelukt is, maakt ons nog gretiger om het donderdag wél te doen."

  De gemoederen laaien hoog op tussen de coaches

  "Anderlecht de zwakste ploeg in PO I? Niet akkoord!"

  Als Racing Genk 4 op 6 haalt, is het zeker van de landstitel. Als we ervan uitgaan dat het Standard de baas kan blijven in de thuismatch op zondag dan heeft het morgen aan een punt genoeg op Anderlecht.

   

  Philippe Clement: "Als, als, als... Daar houden we ons niet mee bezig. We gaan niet voor een punt, maar voor 3 punten. Achteraf kun je dan eventueel toch blij zijn met een punt."

   

  Clement is dan ook van plan om trouw te blijven aan de huisstijl. "We zijn hier geraakt dankzij aantrekkelijk en aanvallend voetbal, maar wij zijn ook de ploeg met de minste tegengoals, dus we blijven sowieso de organisatie behouden. Het is ook niet de bedoeling dat we 5 minuten voor tijd alles gaan dichtgooien om een punt te verdedigen. Je weet nooit of er dan eens een bal verkeerd valt. En dan zegt iedereen: "Waarom ben je anders gaan spelen?""

   

  Dat Genk met Anderlecht de zwakste ploeg uit Play-off I treft, ontkent Clement met klem. "Qua resultaten misschien wel, maar onder Belhocine hebben ze nipt verloren bij Club Brugge, met 10 spelers gewonnen van Standard en gelijkgespeeld tegen Gent en Antwerp. Dan ben je niet veel zwakker dan de rest. Dat bevestigt hoe dicht alles bij elkaar ligt in Play-off I."

  "Busje met champagne naar Anderlecht? Ik weet daar niets van"

  Genk kan bij een misstap van Club morgen al kampioen worden, maar zal misschien liever voor eigen supporters de titel vieren. "Hoe sneller we het kunnen afmaken, hoe liever", geeft Philippe Clement toe. "We gaan het niet opzettelijk uitstellen om dan thuis kampioen te kunnen worden."

   

  Reist er dan morgen ook een busje met champagne mee naar Anderlecht, zoals eerder naar Brugge? "Ik heb die verhalen ook gelezen. Ik weet daar zelf totaal niets van. Ik zou het ook dom vinden als iemand van de club zulke dingen gezegd heeft. Zoiets voedt de concurrentie alleen maar."

  Clement: "Onze gretigheid is nog groter om het donderdag te doen"

  Berge: "Ik kijk ook naar alle andere matchen en probeer ervan te leren"