• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Swings over boomstammen: "Provincie wil niet dat we trainen op gevaarlijke piste"

  Bart Swings kan in juli zijn wereldtitel verdedigen in Barcelona.

  Bart Swings is allesbehalve blij over de staat van de rolschaatspiste in Kessel-Lo. "De provincie heeft boomstammen gelegd zodat we niet kunnen trainen. Heel frustrerend", vertelt de skeelerkampioen die zich voorbereidt op het WK.

  De rolschaatspiste in Kessel-Lo ligt er verlaten bij. Ze is niet onderhouden en er liggen boomstammen op de baan. "De provincie Vlaams-Brabant heeft geoordeeld dat de piste te gevaarlijk is om op te skeeleren. Daarom heeft de provincie de boomstammen op de piste gelegd zodat we er niet kunnen trainen", vertelt Swings aan onze redactie.

   

  De Leuvenaar vindt het spijtig dat de piste in zo'n slechte staat is. "Ik moet nu helemaal naar Mechelen om te gaan trainen en dat is zeker niet ideaal. Mijn club RSC Heverlee heeft al meerdere gesprekken gehad met de provincie over de piste in het provinciaal domein in Kessel-Lo, maar daar kwamen enkel valse beloftes uit."

   

  Swings is niet te spreken over de hele situatie. "De afgelopen 10 jaar wordt er al gesproken over de renovatie en onderhoud van de piste, maar er zijn nog altijd geen plannen om er iets aan te doen. Het is gewoon heel frustrerend."

   

  Swings werd vorig jaar in Arnhem wereldkampioen skeeleren. Dit jaar kan hij zijn titel verdedigen op het WK in Barcelona vanaf 7 juli.