• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Colombiaan Molano stapt uit Giro wegens afwijkende bloedwaarden

  Voor Juan Sebastian Molano zit de Ronde van Italië er na 3 dagen al op. De Colombiaan van UAE-Team Emirates heeft afwijkende bloedwaarden laten optekenen. "We zullen hem medisch onderzoeken om een verklaring hiervoor te vinden", laat zijn team weten.

  Juan Sebastian Molano maakte afgelopen winter de overstap van Manzana Postobon naar de WorldTour, bij UAE Team Emirates. Hij kon zijn ploeg meteen een overwinning schenken in de Ronde van Colombia.

   

  Vanwege zijn snelle benen werd Molano daarom meteen meegenomen naar de Giro, om er ingezet te worden in de sprinttrein voor Fernando Gaviria. Maar die trein moet hij nu al verlaten.

   

  "Interne testen hebben ongewone bloedwaarden aan het licht gebracht", lezen we in het persbericht van zijn ploeg. "Volgens het interne reglement wordt Molano nu geschorst om extra medische onderzoeken te ondergaan, zodat we een oorzaak vinden voor deze resultaten."