• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  New York Times: "City moet uitsluiting uit Champions League vrezen"

  De overtredingen op de Financial Fair Play zou Manchester City wel eens duur kunnen komen te staan. De toonaangevende Amerikaanse krant The New York Times vernam van bronnen dicht bij het dossier dat de UEFA de uitsluiting van City uit de Champions League zou vragen.

  Sinds maart voert de financiële controlecommissie van de UEFA een onderzoek naar Manchester City na onthullingen van Football Leaks.

   

  Zo zou City in 2013 met de cijfers van sponsorcontracten gesjoemeld hebben om een verlies van 11,5 miljoen euro in te dekken. Een jaar later zou de club de manager van een minderjarige speler (de toen 14-jarige Jadon Sancho, die inmiddels naar Borussia Dortmund verkaste) 235.000 euro betaald hebben.

   

  Dankzij Football Leaks kwam ook aan het licht dat Abu Dhabi - City is sinds 2008 in handen van de familie van de emir - in 7 jaar tijd met overgewaardeerde sponsorcontracten een fortuin in City zou hebben gepompt.  

   

  De Amerikaanse krant The New York Times vernam van een welingelichte bron dat de UEFA City daarom 1 seizoen wil uitsluiten uit de Champions League. De beslissing valt normaal gezien deze week. Voorzitter van de ­onderzoekskamer bij de Europese voetbalbond is oud-premier Yves Leterme. 

   

  In 2014 veroordeelde de UEFA Manchester City al eens voor inbreuken op de Financial Fair Play. Het kostte de club van Vincent Kompany en Kevin De Bruyne toen 57 miljoen euro, waarvan 37 miljoen voorwaardelijk. Bovendien moest de club in de Champions League 2014-15 met een beperkte selectie aantreden.