• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Beerschot Wilrijk verkoopt abonnementen voor... 1A: "Gaan ervan uit dat ploegen gestraft zullen worden"

  De fans kunnen vanaf dinsdag abonnementen kopen voor volgend seizoen.

  De fans kunnen vanaf dinsdag abonnementen kopen voor volgend seizoen.

  Momenteel heerst er door het omkoopschandaal nog heel wat onzekerheid over wie er volgend seizoen in de hoogste klasse mag spelen. Beerschot Wilrijk lijkt alvast zeker van zijn stuk dat zij in de Jupiler Pro League zullen mogen aantreden. "We gaan ervan uit dat ploegen de gepaste straf zullen krijgen", klinkt het bij Beerschot Wilrijk.

  Door de opvallende campagne "Operatie Abo: 1A voor de prijs van 1B" te lanceren, lijkt Beerschot Wilrijk er zeker van te zijn dat zij komend seizoen in de Juplier Pro League zullen voetballen. In de strijd om de promotie naar 1A kwam het net tekort tegen KV Mechelen, maar daar wachten ze nu op een uitspraak in verband met mogelijke matchfixing.

   

  "Tot en met vrijdag 7 juni krijgen de supporters de kans een abonnement te kopen aan dezelfde tarieven als het voorbije seizoen in 1B. Anderlecht, Club Brugge en Racing Genk voor de prijs van Lommel en Roeselare, dat is waar we voor gaan", zegt de club.

   

  "Het disciplinair onderzoek in de zaak Operatie Zero, uitgevoerd door onafhankelijke juristen heeft geconcludeerd dat er ploegen ongetwijfeld aan wedstrijdvervalsing hebben gedaan. We gaan ervan uit dat zij de gepaste straf zullen krijgen binnen de voorziene termijn. In dat geval is Beerschot de gerechtvaardigde promovendus, gezien de knappe tweede plaats in een sterke reeks en de opnieuw afgedwongen finale", voegt Beerschot Wilrijk eraan toe.