• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Kort geding KV Mechelen: pleidooien op 16 mei, uitspraak voor 18 mei

  " "

  Een leger advocaten in de ondernemingsrechtbank in Brussel.

  De eerste zitting voor de kortgedingrechter in de zaak die KV Mechelen heeft aangespannen tegen de KBVB is achter de rug. Vandaag werd enkel de agenda gezet: op 16 mei om 14u mogen de eisers en de verweerders pleiten. Een uitspraak volgt diezelfde of de volgende dag. "We wensen duidelijkheid voor de tuchtprocedure begint", stelt KV Mechelen.

  De timing is heel scherp. Op 18 mei beginnen immers de pleidooien in de tuchtprocedure van de Belgische voetbalbond tegen mogelijke matchfixing in KV Mechelen-Waasland-Beveren op de slotspeeldag vorig seizoen.

   

  KV Mechelen vindt evenwel dat de rechten om zich te verdedigen geschonden zijn en trok naar de burgerrechter in kort geding. Waasland-Beveren sloot zich daar vanochtend bij aan. De twee clubs, die voor de KBVB terugzetting naar 1B moeten vrezen, zijn eisers in deze zaak.

   

  Er waren vanochtend heel wat advocaten bij de Brusselse ondernemingsrechtbank die zich ook bij de eisers schaarden: die van Johan Timmermans (ex-preses KVM), Olivier Somers (hoofdaandeelhouder KVM), Stefaan Vanroy (sportief directeur KVM), Olivier Swolfs (financieel directeur WB) en makelaar Dejan Veljkovic. Zij zijn allemaal betrokken bij tuchtzaak van de KBVB.

   

  De verweerders in deze zaak zijn de KBVB, Beerschot Wilrijk en Lokeren. Die laatste 2 clubs kunnen mogelijk naar 1A als KV Mechelen en Waasland-Beveren uit 1A verdwijnen.

   

  Volgende agenda werd afgesproken: op 16 mei pleiten alle eisers en verweerders, voor 18 mei doet de rechter uitspraak.

  "Een positieve actie van KV Mechelen"

  Meester Joost Everaert verdedigt KV Mechelen voor in de rechtbank. "De tuchtprocedure is vooral gebaseerd op het strafonderzoek. Daaruit krijgen wij slechts een selectie en ook nog eens een onvolledige selectie, met stukken waarvan we niet weten of ze geldig zijn", haalt de advocaat aan. "Dat moet eerst uitgeklaard worden voor er sancties kunnen opgelegd worden."

   

  Is dit geen manoeuvre van KV Mechelen om de tuchtprocedure op de lange baan te schuiven en bijgevolg een extra seizoen in 1B te vermijden? "Neen", antwoordt meester Everaert. "Het is belangrijk dat we procedurele problemen nu aanpakken en niet op het einde van de rit."

   

  "Dit is dus een positieve actie van KV Mechelen. De club wenst dat alle rechten duidelijk zijn vooraleer de tuchtprocedure begint."