• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Trump verkozen tot Speler van het Jaar, O'Sullivan krijgt publieksprijs

  Trump kroonde zich recent nog tot wereldkampioen.

  Trump kroonde zich recent nog tot wereldkampioen.

  Kersvers wereldkampioen Judd Trump is vrijdag zoals verwacht door World Snooker verkozen tot Snookerspeler van het Jaar. Ook Ronnie O'Sullivan en amateurspeler James Cahill vielen in de prijzen.

   Trump, die afgelopen maandag op indrukwekkende manier zijn eerste wereldtitel vierde, werd niet alleen verkozen tot Speler van het Jaar, hij werd ook nog door de snookerpers gehuldigd als beste speler van het seizoen.

   

  De Engelsman maakte niet alleen met zijn wereldtitel indruk, maar was ook pas de elfde speler die de Triple Crown realiseerde (UK Championship, de Masters en het WK). De 29-jarige uit Bristol is ook nog eens de eerste speler die in één seizoen meer dan 1 miljoen pond verdiende.

   

  Ronnie O'Sullivan won de publieksprijs. "The Rocket" zorgde ook voor het meest magische moment van het jaar, toen hij in de finale van het Players Championship zijn 1.000e century break wegpotte.

   

  De Engelsman James Cahill, die als amateur O'Sullivan in de eerste ronde van het WK uitschakelde, was goed voor de prestatie van het jaar. En Nieuwkomer van het Jaar is de 23-jarige Engelsman Joe O'Connor. De jongeman uit Leicester, die in zijn eerste seizoen kon opklimmen naar de 75e plaats op de wereldranking en de halve finale speelde van de Wales Open, versloeg dit seizoen twee keer John Higgins, de verliezende WK-finalist.