• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Ticketverkoop Tokio 2020 van start, Belgen moeten wachten tot 15 juni

  In totaal komen er 7.8 miljoen tickets in de omloop.

  In totaal komen er 7.8 miljoen tickets in de omloop.

  Nog 441 nachten slapen, maar Japanners kunnen zich vanaf vandaag al aanmelden om kans te maken op een ticket voor de Olympische Spelen in Tokio. Belgen en andere buitenlanders zullen nog even geduld moeten hebben. Vanaf 15 juni kunnen ze terecht bij Eventeam, het officiële verkoopkanaal in België.

  Inwoners van Japan kunnen vandaag al hun slag slaan op de ticketmarkt voor Tokio 2020. Door zich aan te melden op de officiële website, komen ze in de loting terecht die op 20 juni zal plaatsvinden. Iedereen die een formulier indient voor 28 mei, komt in aanmerking voor tickets.

   

  Tickets voor het openingsevenement schommelen tussen de 20 en 2.400 euro. De duurste tickets gaan gepaard met de beste zitplaatsen. Voor de finale van de 100m bij de mannen telt u ongeveer 1.000 euro neer. In totaal zullen er ongeveer 7,8 miljoen tickets in de omloop zijn, waarvan 70 à 80 procent naar Japanners zal gaan. 

   

  Hoeveel tickets beschikbaar zijn in België is nog onduidelijk. Wel bekend is dat het aanmeldingsproces anders zal verlopen. In plaats van zich aan te melden op de website moeten buitenlanders zich richten tot het officiële verkoopkanaal in hun land. Het BOIC duidde in België Eventeam aan als het officiële bureau voor ticketverkoop.

   

  De Olympische Spelen van Tokio 2020 vinden plaats van 24 juli tot en met 9 augustus.