• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  "Misschien mag ik de Belgische landstitel gewoon niet winnen"

  Seppe Baetens

  Seppe Baetens probeert het blok van Roeselare te omzeilen.

  Wie kroont zich zaterdag tot Belgisch landskampioen in het volleybal? "Als ik door een muur moet lopen, zal ik dat doen", belooft Seppe Baetens van Maaseik. "Als ze ons in een hoek drijven, kunnen we lelijk uithalen", stelt Hendrik Tuerlinckx van Roeselare.

  Baetens: "Wat is dat toch met dat thuisvoordeel?"

  Vier keer hebben Roeselare en titelverdediger Maaseik de voorbije weken tegenover mekaar gestaan, telkens won het bezoekende team. Gisteren knokte Roeselare zich naar een 3-2-zege in Maaseik.

   

  "Elk verlies komt hard aan, maar nu zeker. Wat is dat toch met het thuisvoordeel? Een voordeel kan je het niet meer noemen", zucht Seppe Baetens in een gesprek met Sporza.

   

  In de eerste set gaf Maaseik een bonus van 7 punten uit handen. "Dan verdien je het ook niet om te winnen", is de aanvaller streng. "Als we die set wel winnen, staat Roeselare niet met de rug tegen de muur, maar wel in de muur. Hetzelfde verhaal in de tiebreak."

   

  Roeselare had gisteravond graag "medical joker" Tomas Rousseaux opgesteld. Baetens: "Daar hoeven we niet aan te denken, deze nederlaag hebben we enkel en alleen aan onszelf te wijten. We zullen de knop moeten omdraaien, want er komt nog een 5e match aan. Al vrees ik dat het uitvoordeel niet zal blijven duren."

   

  "Met Antwerpen heb ik de finale al een keer met 2-3 verloren na een 2-0-voorsprong. Misschien is het me niet gegund om de Belgische titel te pakken", gaat Baetens voort. "Ik ga er zaterdag wel alles aan doen. Als ik door een muur moet lopen, zal ik dat ook doen."

  Aan die "medical joker" hoeven we niet te denken, deze nederlaag hebben we enkel en alleen aan onszelf te wijten.

  Seppe Baetens

  Volleybal: finale play-offs

  Roeselare - Maaseik 2-3
  Roeselare Maaseik 2-3 (25-21, 21-25, 21-25, 25-21, 18-20)
  Maaseik Roeselare 2-3 (23-25, 25-20, 23-25, 25-19, 12-15)
  Roeselare Maaseik 0-3 (16-25, 19-25, 23-25)
  Maaseik Roeselare 2-3 (33-35, 25-27, 25-17, 25-23, 12-15)
  Roeselare Maaseik 2-3 (25-22, 25-23, 16-25, 19-25, 13-15)

  Tuerlinckx: "Hopelijk zaterdag wel thuisvoordeel"

  "We hebben meer dan een keer tegen het canvas gelegen in deze finale, maar we staan altijd weer op. Dat is onze kracht", reageert Roeselare-speler Hendrik Tuerlinckx.

   

  "Na de 0-3-nederlaag in eigen huis vorige zaterdag zijn we een belangrijke speler kwijtgespeeld (Van Hirtum, red.) en toch zijn we weer opgestaan, nota bene met een 18-jarige speler in de basis. Als ze ons in een hoek drijven, kunnen we lelijk uithalen."

   

  Nu zaterdag strijdt Roeselare voor eigen publiek voor een 12e landstitel. Tuerlinckx: "Het thuisvoordeel lijkt niet meer te bestaan. Toch blijf ik erbij dat het een voordeel kan opleveren. In onze eerste wedstrijd hadden we de 5e set nooit uit handen mogen geven. In de derde match waren we van de kaart na de blessure van Van Hirtum. Dat was erg zwaar voor het team."

   

  "Laat ons hopen dat we het thuisvoordeel zaterdag wel benutten en dat we opnieuw propaganda maken voor het volleybal", besluit Tuerlinckx, die woensdag in Maaseik tot man van de match werd uitgeroepen.

  VIDEO: Kijk naar een verslag van match 4

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.