• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Speech Klopp: "Denk niet dat het zal lukken, maar jullie hebben kans"

  Jürgen Klopp

  Jürgen Klopp zingt samen met Salah en Van Dijk "You never walk alone".

  Mensen zijn voor of tegen zijn stijl, maar wat Jürgen Klopp gisteren voor elkaar kreeg met Liverpool heeft de wereld met verstomming geslagen. De mondige Duitser kwam na de match woorden te kort.

  Het was al een Champions League-campagne vol verrassingen en spectaculaire wedstrijden, maar dat Liverpool in de halve finale een 3-0-achterstand zou ophalen tegen dé topfavoriet? Zelfs Klopp geloofde er niet echt in. Voor de match gaf hij zijn spelers mee "in schoonheid te verliezen". 

   

  "In mijn speech heb ik tegen mijn spelers gezegd: "ik denk niet dat het zal lukken, maar omdat jullie het zijn, denk ik dat er een kans is". Want mijn spelers hebben een onwaarschijnlijke mentaliteit. Dit is ongelooflijk na het seizoen dat we meemaken en de blessures waarmee we kampen", zei Klopp na de match.

   

  "Winnen van Barcelona is een van de moeilijkste opdrachten in deze voetbalwereld. Winnen van Barcelona als je een 3-0-nederlaag moet ophalen, maakt het niet makkelijker en dat we geen goals mochten slikken, maakte het nog moeilijker. We hebben proberen voort te bouwen op de heenmatch."

   

  "Als je zou rondvragen wie geld op ons had ingezet voor de terugmatch, denk ik niet dat je veel mensen gevonden zou hebben. Dan zo een prestatie leveren is ongelooflijk. Wat we gerealiseerd hebben is zo speciaal dat ik het heel mijn leven zal herinneren. Ik weet niet of het al gebeurd is en of het ooit nog zal gebeuren."

  Over de actie van Alexander-Arnold: "Geniaal"

  Om Klopp even te helpen. Het was de derde keer in de geschiedenis dat een club drie goals uit de heenmatch goedmaakte om de finale te bereiken. Voor Jürgen Klopp het bewijs dat Liverpool meer dan een gewone club is.

   

  "Deze club is een mix van atmosfeer, emotie, verlangen en voetbalkwaliteiten. Liverpool  heeft een groot hart en vanavond klopte dat hart bijzonder snel. Dat konden mensen voelen over de hele wereld."

   

  Een Nederlander en een Belg zorgden met elk twee doelpunten voor het eindresultaat, maar wat gezegd van de actie van Alexander-Arnold. De gewiekste actie van de 20-jarige verdediger bij een corner luidde de beslissende 4-0 in. Een actie waar trainers over dromen. "Zo slim", glunderde Klopp. "Geniaal."

  Deze club is een mix van atmosfeer, emotie, verlangen en voetbalkwaliteiten.