• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Roeselare kan Rousseaux niet inzetten als medical joker

  Rousseaux zal niet aantreden in de finale van de play-offs.

  Het plan van volleybalclub Roeselare om Tomas Rousseaux op te stellen als medical joker in de finale van de play-offs tegen Maaseik ligt in de prullenmand. De West-Vlamingen zochten na de blessure van Ruben Van Hirtum naar een vervanger, maar vangen bot.

  Vandaag lekte uit dat Roeselare een konijn uit zijn hoed wilde toveren, maar het plan wordt gekelderd door de officiële instanties. "Volley Belgium nam de vraag in beraad en hield rekening met de FIVB Sports reglementen en het reglement van de internationale transfers (2018-2019). Daarnaast werd advies ingewonnen bij de FIVB Legal Commission, de European Legal Comission en het Volley Belgium Bondsparket", begint het persbericht.

   

  "Een medical joker betreft een uitzonderingsmaatregel die restrictief moet worden geïnterpreteerd en alleen kan ingeroepen worden als internationale transfer. Aangezien het hier gaat om een club en een speler die allebei behoren tot dezelfde "Federatie van Oorsprong", gaat het hier niet om een internationale transfer. Daarom kan Tomas Rousseaux niet optreden als medical joker", is het besluit.

   

  Morgenavond moet Roeselare winnen om nog aanspraak te maken op de landstitel. Als dat lukt, volgt er op 11 mei in eigen huis een belle.