• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Nadal kampt met maagvirus: "Fysiek geen supergoed gevoel"

  Nadal speelt morgen tegen de 18-jarige Auger-Aliassime.

  Nadal speelt morgen tegen de 18-jarige Auger-Aliassime.

  Gravelkoning Rafael Nadal (ATP-2) zal niet op volle kracht aan het ATP Masters-toernooi in Madrid kunnen beginnen. Zondag kreeg de Spanjaard last van maagproblemen en die zijn nog steeds niet verdwenen.

  "Zondagmorgen ben ik opgestaan met een maagvirus. Gisteren heb ik een beetje kunnen trainen. Ik voel me nu iets beter, maar fysiek heb ik nog geen supergoed gevoel", zegt Nadal. 

   

  "Ik ben mij ervan bewust dat het belangrijkste is om weer vertrouwen te krijgen in mijn lichaam en in mijn spel. Als dat gebeurt, dan stijgen mijn winstkansen en wordt het moeilijker voor de anderen", voegde hij er nog aan toe.

   

  Nadal speelt morgenmiddag tegen de 18-jarige Canadees Félix Auger-Aliassime (ATP-30).  Op het gravel van Monte Carlo en Barcelona schopte de Spanjaard het telkens tot de halve finales. Eind mei opent hij de jacht op een mogelijk 12e eindzege op Roland Garros.

  Nadal was vandaag wel fit genoeg om te trainen: