• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  "Ik vrees dat Gent-coach Thorup dit niet zal overleven"

  Jess Thorup is sinds 10 oktober 2018 in dienst bij AA Gent.

  Zijn de laatste weken van Jess Thorup als coach van AA Gent ingegaan? Het valt te vrezen na de verloren bekerfinale en het slakkengangetje in POI. In Extra Time stelden Marc Degryse en co zich maandagavond hardop vragen.

  AA Gent verloor nog maar eens afgelopen weekend. Het beladen duel met Club Brugge eindigde in de Ghelamco Arena op 0-1. En ook niet nieuw: Gent slaagde er alweer niet in om te scoren.

   

  Marc Degryse legde in Extra Time de vinger op de wonde: "Er heeft nog geen enkele van hun aanvallers gescoord in deze play-offs en daar is Jaremtsjoek hun exponent van." 

   

  Wesley Sonck: "Een goeie spits maakt van een halve kans een doelpunt. Jaremtsjoek is heel nuttig, tot hij aan de 16 komt. Als je topschutter in een seizoen slechts 8 goals maakt, dan heb je een probleem."

   

  Filip Joos: "Aan de 16 begint Jaremtsjoek te twijfelen en heeft hij stress. Soms biedt hij zich niet aan, omdat hij bijna weet dat hij in een kansrijke positie komt. Tja, als je er al 10 gemist hebt..."

   

  Degryse: "Ik vind dit een groter probleem dan de zogezegde slechte mentaliteit of het gebrek aan gedrevenheid. Gent speelt wel goed voetbal, maar concretiseert het niet."

   

  "Ik vrees dat de coach dit niet zal overleven. Ik las Gent-manager Michel Louwagie in de krant. Die zei dat als je in een normale competitie 7 of 8 wedstrijden na elkaar niet wint, dat je trainer dan waarschijnlijk buiten ligt. Eigenlijk is dat een hint."

  "Rosted stond niet op zijn plaats"

  Tegen Club Brugge zakte Sigurd Rosted door het ijs. De 24-jarige Noor moest als rechtsachter Krépin Diatta de doortocht beletten, maar slaagde niet in zijn opdracht en werd nog voor de rust (in minuut 40) vervangen.

   

  Degryse: "Rosted stond daar niet op zijn plaats. Hij is een centrale verdediger die als rechtsback te weinig snelheid heeft."

   

  Peter Vandenbempt: "Ik vroeg me tijdens de rust af of Rosted eigenlijk al vaak op die positie gespeeld had. Een aantal mensen antwoordde me van wel."

   

  "Daarom ben ik dat eens gaan opzoeken op enkele gespecialiseerde voetbalwebsites en wat bleek: één keer speelde Rosted voor Gent in die positie. Dat was voor de beker in Virton. De jaren ervoor speelde hij daar nooit..."