• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  KV Oostende stelt Noorse coach Ingebrigtsen voor: "We zullen een woordje meepraten"

  Ingebrigtsen, tweede van rechts, is de nieuwe coach van Oostende.

  KV Oostende heeft zijn zoektocht naar een nieuwe coach afgerond. KVO gaat in zee met Kare Ingebrigtsen, de Noorse ex-coach van Rosenborg. "Kare Ingebrigtsen stond enkele weken geleden al met stip op één op onze kandidatenlijst," zegt voorzitter Frank Dierckens. "We zijn dan ook verheugd dat we dit dossier hebben kunnen afronden."

  Vier seizoenen trainer bij Rosenborg

  KV Oostende heeft een woelig seizoen achter de rug met het vertrek van Gert Verheyen. Vorige week maandag trok ook Hugo Broos de deur van de kustploeg achter zich dicht. Maar Oostende blijft niet bij de pakken zitten en heeft met Kare Ingebrigtsen (53) een nieuwe coach kunnen strikken.

   

  "Hij was vier seizoenen trainer bij de Noorse topclub Rosenborg en pakte er drie opeenvolgende landstitels, twee bekers en twee Supercups. Hij stootte met Rosenborg ook twee keer door naar de groepsfase van de Europa League", luidt de introductie van KVO.

   

  "Ook als speler is Ingebrigtsen een grote naam in het Noorse voetbal. In de jaren 80 en 90 speelde hij meer dan 150 wedstrijden bij Rosenborg - hij won er ook zes titels - en hij was zelfs even actief in de Premier League bij Manchester City. Hij verzamelde een 20-tal caps bij de Noorse nationale ploeg."

  Gert Verheyen begon als T1 aan het seizoen, maar hield het zelf voor bekeken.

  "Ik wil altijd aanvallend voetbal brengen"

  "Ik heb in Noorwegen alle prijzen gewonnen, dus ik wou mijn blik verleggen naar het buitenland," vertelt Kare Ingebrigtsen op de KVO-site. "Via mijn Belgische manager Gunter Thibaut kwam ik in contact met Oostende. Ik had er aanvankelijk een goed gesprek met Hugo Broos, maar daarna ook met voorzitter Frank Dierckens en Guy Ghysel. De club kende een moeilijk seizoen, maar wil volgend seizoen een nieuwe start maken."

   

  "De voorzitter is razend ambitieus en dat sprak me enorm aan. Ik was aanwezig in het stadion tijdens de wedstrijd tegen Charleroi en ik zag dat er wel degelijk iets in deze ploeg zit. Op enkele cruciale posities is er nog versterking nodig, maar samen met Guy Ghysel en de voorzitter ga ik nu aan de slag om verscheidene spelersprofielen te bekijken. Met enkele gerichte versterkingen zullen we volgend seizoen zeker ons woordje meepraten."

   

  "Kare Ingebrigtsen stond enkele weken geleden al met stip op één op onze kandidatenlijst," verklaart KVO-voorzitter Frank Dierckens. "We zijn dan ook verheugd dat we dit dossier hebben kunnen afronden."

   

  "Hij bewees in Noorwegen al wat hij in zijn mars heeft en is nu razend ambitieus om zich ook buiten zijn vaderland te tonen. Tijdens onze gesprekken zaten we al snel op dezelfde golflengte en dat moet zich volgend seizoen ook vertalen op het veld."

   

  Kare Ingebrigtsen staat als coach bekend voor zijn snelle voetbal over de vleugels. "Ik wil altijd aanvallend voetbal brengen. Spelers en coaches moeten beseffen dat ze voor de club spelen, voor zichzelf, maar vooral voor de supporters. Die verdienen het om elke week opnieuw inzet en passie te zien in het spel. Zelfs als je verliest, moeten fans toch kunnen tevreden zijn omdat het team er op zijn minst voor heeft gevochten. Die mentaliteit wil ik in de ploeg slijpen."

  Ik wil altijd aanvallend voetbal brengen. Spelers en coaches moeten beseffen dat ze voor de club spelen, voor zichzelf, maar vooral voor de supporters. Die verdienen het om elke week opnieuw inzet en passie te zien in het spel. 

  Kare Ingebrigtsen