• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Salzburg pakt dubbel in Oostenrijk, Kopenhagen recordkampioen in Denemarken

  In steeds meer Europese voetbalcompetities raken de kampioenen bekend. Salzburg kroonde zich voor de zesde keer op rij tot kampioen van Oostenrijk. In Denemarken is Kopenhagen op drie speeldagen voor het einde zeker van zijn 13e titel.

  Salzburg wint zesde titel op rij

  Een 1-2 zege bij Austria Wenen leverde RB zondag de titel op. De troepen van coach Marco Rose, volgend jaar aan de slag bij Borussia Mönchengladbach, wonnen eerder ook al de Oostenrijkse beker.

   

  De club pakt voor de zesde keer uit zijn geschiedenis de dubbel. Salzburg, tegenstander van Club Brugge in de Europa League dit seizoen, mag als Oostenrijkse kampioen volgend seizoen aan de slag in de barrages van de Champions League.

  Kopenhagen kampioen met record aantal punten

  In Denemarken is Kopenhagen voor de 13e keer kampioen. Kopenhagen won met 3-2 en is op drie speeldagn voor het einde niet meer bij te benen door zijn eerste achtervolger Midtjylland.

   

  Het 22-jarige toptalent Robert Skov maakte na tien minuten vanop de stip de 1-1, zijn 27e treffer al dit seizoen. Hij komt nog maar één doelpunt tekort voor het record in de Deense competitie, dat sinds 1998 op naam van Ebbe Sand staat. Ook de 82 punten die Kopenhagen dit seizoen verzamelden, zijn een record. Midtjylland is tweede met 68 punten.