Gent-preses De Witte veegt spelers mantel uit na bekerverlies: "Onaanvaardbaar"

  Ivan De Witte is ongemeen hard voor zijn spelers en verwijt ze een gebrek aan inzet, passie en scherpte.

  Twee dagen na de feiten ligt het verlies van de bekerfinale tegen KV Mechelen nog zwaar op de maag van AA Gent-voorzitter Ivan De Witte. Hij plaatste vanavond een open brief aan de fans op de website van de club. Daarin hekelt hij het gebrek aan inzet, passie en scherpte van zijn spelers.

  Het statement van Ivan De Witte na de verloren bekerfinale:

  Beste supporters

  Ik wil nadrukkelijk mijn ongenoegen uiten over het gebrek aan inzet, passie, gedrevenheid en scherpte bij onze spelers tijdens de bekerfinale. Van bij de start van de wedstrijd zag ik meer duelkracht en overgave bij KV Mechelen ondanks het feit dat deze ploeg al meer dan vijf weken geen wedstrijden meer had gespeeld in competitieverband!

   

  Dat is onaanvaardbaar voor professionele spelers die maar al te goed wisten dat dit de belangrijkste wedstrijd van het jaar was. Voor mij was het dan ook onverklaarbaar dat KV Mechelen mentaal blijkbaar wel klaar was voor deze finalewedstrijd en onze ploeg niet.

   

  Ik verwacht dus ook van onze staf en spelersgroep een scherpe reactie en een professionele ingesteldheid voor de resterende wedstrijden van Play-Off 1, te beginnen met de wedstrijd van zondag tegen Club Brugge. Ik reken erop dat onze staf de spelers op de juiste manier klaarstoomt zodat we de gedrevenheid zien die we mogen verwachten van professionele spelers!

   

  Onze supporters verdienen dit: ik wil ze trouwens nogmaals bedanken, zowel de 20.000 die in het stadion aanwezig waren als de 5.000 die de wedstrijd volgden op het Sint-Pietersplein. Passie en inzet is het minste wat de spelers hen kunnen teruggeven tijdens de volgende wedstrijden. En dan ben ik ervan overtuigd dat onze trouwe fans opnieuw achter de ploeg zullen staan!