• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Tottenham na nieuwe onderzoeken: "Vertonghen liep geen hersenschudding op"

  Jan Vertonghen.

  Tottenham zegt dat alle richtlijnen werden gevolgd.

  Tottenham heeft een update gegeven over Jan Vertonghen, die dinsdag geblesseerd raakte tijdens Tottenham-Ajax in de Champions League. De Rode Duivel werd door een onafhankelijke neuroloog onderzocht. De conclusie: er is geen sprake van een hersenschudding. Vertonghen moet even revalideren voor hij weer op het trainingsveld mag staan. 

  Er kwam gisteren veel kritiek op de medische staf van Tottenham nadat Jan Vertonghen na een botsing met Toby Alderweireld toch weer op het veld werd gestuurd. Vertonghen moest enkele minuten later groggy het veld verlaten.

   

  De voorbije 48 uur werd Vertonghen grondig onderzocht door de medische staf van de Spurs en een onafhankelijke neuroloog. De conclusie luidt dat de Rode Duivel dinsdagavond geen hersenschudding had opgelopen in de Champions League-wedstrijd.

   

  "Onze verdediger liep een wonde aan zijn neus op en bloedde hevig. Na een evaluatie op het veld werd beslist dat Vertonghen fit was om te spelen. Alle richtlijnen werden nageleefd."

   

  "Vertonghen verliet onmiddellijk het veld toen hij aangaf dat de symptomen plots heviger werden en dat hij niet meer kon spelen. Er werd ons verteld dat hij dreigde flauw te vallen. De aanbeveling van de specialisten is om Vertonghen nu een korte periode te laten revalideren voor hij weer begint te trainen."