• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Wimbledon kondigt vernieuwingen aan: prijzengeld met 11,8% omhoog

  De stadioncapaciteit is uitgebreid naar 12.345 zitjes.

  De stadioncapaciteit is uitgebreid naar 12.345 zitjes.

  Wimbledon heeft enkele nieuwigheden voor de editie van dit jaar aangekondigd. Zo gaat het prijzengeld met 11,8% omhoog en zal er voor het eerst op het vernieuwde Court 1 getennist worden. 

  Vanaf dit jaar wordt er 38 miljoen pond of 44 miljoen euro over het circuit verdeeld. De Wimbledon-winnaars zullen 2,7 miljoen euro op hun naam kunnen schrijven. Spelers die uitgeschakeld worden in de 1e ronde kunnen een bedrag van 52.000 euro aan hun bankrekening toevoegen. 

   

  Naast een verhoging van het prijzengeld, kondigde Wimbledon ook aan dat de bouw van het uitschuifbare dak van Court 1 afgewerkt is. De stadioncapaciteit werd uitgebreid naar 12.345 zitjes en de zitplaatsen werden ook in een nieuw en comfortabeler jasje gestoken.

   

  De vernieuwde tennisbaan zal op 19 mei ingehuldigd worden met benefietmatchen waar onder meer Martina Navratilova en John McEnroe hun tenniskunsten nog eens zullen demonstreren.

   

  Een ander thema waar Wimbledon dit jaar op inzet is duurzaamheid. Zo delen ze voor het eerst 100% recycleerbare flesjes water uit en zullen er 4.500 minder plastic zakken op het terrein te vinden zijn.  Het grandslamtoernooi zal plaatsvinden van 1 tot 14 juli.