• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Ook Standard riskeert straf omdat fans vuurpijlen afstaken tegen Anderlecht

  Ook Standard riskeert een boete voor het vurige gedrag van de fans.

  Ook Standard riskeert een boete voor het vurige gedrag van de fans.

  Niet alleen de Anderlecht-fans maar ook die van Standard hebben 2 weken geleden met vuur gespeeld tijdens de stopgezette match in Play-off I. De Rouches riskeren 3.500 euro boete, omdat hun fans met vuurpijlen gooiden voor de wedstrijd.

  We keren terug naar 12 april: Standard-Anderlecht  werd na amper 31 minuten gestaakt, omdat het rookbommen en vuurpijlen regende vanuit het bezoekersvak van Anderlecht.

   

  Een waarschuwing door de stadionomroeper en een tijdelijke onderbreking brachten geen beterschap, waardoor scheidsrechter Erik Lambrechts bij een 2-0-stand een punt zette achter de turbulente match.

   

  Maar voor de aftrap bezondigden ook Standard-supporters zich aan het afsteken van Bengaals vuur op de tribunes. Die hulden Sclessin in een rode rookwolk en zorgden ervoor dat de wedstrijd met vertraging van start ging.

   

  Terwijl de Geschillencommissie Hoger Beroep eerstdaags een uitspraak doet over de straffen voor RSC Anderlecht, dreigt er nu ook een boete voor Standard.

   

  Het Bondsparket vervolgde de Rouches, die zich vandaag voor de Geschillencommissie moeten verantwoorden. Daar zal het enkel gaan over de vuurpijlen voor het eerste fluitsignaal. Er hangt de Luikenaars een boete van 3.500 euro boven het hoofd.