• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Degryse over exit Broos: "Zware contracten wegen al heel jaar op KV Oostende"

  Van der Elst heeft overgenomen van Broos als Oostende-coach.

  Van der Elst heeft overgenomen van Broos als Oostende-coach.

  Gisteren geraakte bekend dat Hugo Broos het Oostendse schip heeft verlaten. "Iedereen dacht dat de combinatie Verheyen-Broos een goede match zou zijn", reageerde Marc Degryse in Extra Time. "Waar gaat KV Oostende nu naartoe?"

  "Spelers moeten weg omdat ze te duur zijn, dat is niet goed voor sfeer"

  Door het vertrek van Gert Verheyen combineerde Hugo Broos de laatste weken de functie van technisch directeur met die van hoofdtrainer. Maar nu Broos zelf opstapt, neemt Franky Van der Elst het roer over tot het einde van het seizoen.

   

  "Gert Verheyen als trainer en Hugo Broos als technisch directeur, je dacht dat dat een goede match zou zijn", zegt Marc Degryse in Extra Time. "Gert en Hugo kennen elkaar goed. De trainer zal worden gesteund door zijn technische directeur."

   

  "Maar we zijn nog niet op het einde van het seizoen en ze zijn al alle 2 weg. Als je dat had
  gezegd in het begin van het seizoen, had je dat toch niet geloofd. Het is ongelooflijk. Ondertussen is er ook al een nieuwe voorzitter. Waar ga je dan naartoe?"

   

  Volgens Degryse zijn de zware contracten uit het verleden (denk maar aan Lombaerts) de grote boosdoener. "Er zijn spelers die weg moeten, omdat ze te duur zijn", zegt Degryse. "Daar krijg je dan mee te maken als technisch directeur en trainer. Dat is een vervelende situatie en niet goed voor de sfeer. Volgens mij heeft dat het hele jaar gewogen op die groep."

  "Ook voor Van der Elst houdt het op als nieuwe coach komt met eigen staf"

  Franky Van der Elst heeft nu overgenomen, maar zal hij hoofdcoach blijven van KV Oostende? “Dat denk ik niet, eerlijk gezegd. Hij heeft hier zelf in Extra Time eens gezegd dat zijn ambitie als hoofdtrainer voorbij was", herinnert Degryse zich.

   

  "Franky wou enkel Gert steunen als T2. Als er een nieuwe hoofdtrainer komt bij Oostende en die wil Franky gebruiken als T2, dan zal Franky daarin meegaan. Als er een trainer komt die een hele staf meebrengt, dan zal het voor Franky ook ophouden in Oostende."

  Bekijk het gesprek over KV Oostende in Extra Time