• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Broos doet het seizoen niet uit bij KV Oostende, Van der Elst neemt over

  Hugo Broos

  Hugo Broos gooit de handdoek in de ring bij KV Oostende.

  Hugo Broos stapt op bij KV Oostende. Hij was er iets meer dan een jaar technisch directeur en combineerde die job sinds de exit van Gert Verheyen met die van trainer. Franky Van der Elst zal het seizoen nu uitdoen als coach.

  Sinds KV Oostende met Frank Dierckens een nieuwe voorzitter heeft, wordt de huidige sportieve werking tegen het licht gehouden. Eerder stapte Gert Verheyen al vrijwillig op voor de start van de play-offs en nu trekt ook Hugo Broos zich terug. Broos had de taken van Verheyen overgenomen, maar combineerde die met zijn job als sportief directeur.

   

  "We stellen vast dat beide partijen een andere visie hebben op het sportieve beleid en dan moeten we als volwassen mensen eerlijk zijn met elkaar", zeggen Broos en de club in een gezamenlijk persbericht.

   

  KV Oostende wil kortere lijntjes tussen het beleid, de sportieve staf en de spelersgroep. Een technisch-sportief comité, onder toezicht van de voorzitter, zal over de scouting, transfers en sportieve visie op middellange termijn beslissen. De nieuwe coach zal de verantwoordelijkheid dragen van de dagelijkse leiding van het eerste elftal.

   

  In deze nieuwe structuur is er geen plaats meer voor een zuivere sportief directeur. "Met een man als Hugo Broos kun je alleen maar werken in een functie als trainer of technisch directeur", zegt voorzitter Dierckens. "Iemand met zo'n palmares en staat van dienst kun je niet dwingen om onder een CEO en voorzitter te werken in een structuur zoals wij die nu voor ogen hebben. Daarom nemen we beter als vrienden afscheid van elkaar."

  Van der Elst en Broos

  Franky Van der Elst (l) neemt het tot het einde van het seizoen over van Hugo Broos (r).

  Nieuwe coach: shortlist met 3 namen

  Franky Van der Elst, tot nu toe de assistent van eerst Verheyen en daarna Broos, zal het seizoen uitdoen als hoofdcoach. De zoektocht naar een trainer voor volgend seizoen is al volop aan de gang. "Er ligt een shortlist met een drietal namen op tafel. Daarbij ook namen die nog nergens eerder werden genoemd", klinkt het bij de club.

   

  Zodra de nieuwe coach bekend is, wordt hij ook nauw betrokken bij de samenstelling van de nieuwe kern. Voorzitter Dierckens: "Er lopen al gesprekken met een aantal interessante versterkingen: een sterke defensieve middenvelder, een creatieve aanvallende middenvelder en een aanvaller zijn onze absolute prioriteiten."

   

  Van Zarko Tomasevic nam KV Oostende met onmiddellijke ingang afscheid. Het contract van de Montenegrijn liep na dit seizoen af en omdat hij geblesseerd is, mag hij de club nu al verlaten.

  Frank Dierckens

  Voorzitter Frank Dierckens wil een nieuwe wind laten waaien bij de kustclub.