Ga naar de inhoud

Laatste prijzen in Castilië en Leon voor Sanz en Cimolai

Davide Cimolai van Israel Cycling Academy.

De slotrit in de Ronde van Castilla y Leon (Spa/2.1) is een prooi geworden voor de Spanjaard Enrique Sanz. De eindwinst gaat naar Davide Cimolai van Israel Cycling Academy.

De beginfase van de slotetappe werd gekleurd door een spervuur van aanvallen, maar Movistar liet niemand wegrijden en het zou duren tot kilometer 58 voor een groepje de zegen kreeg van het peloton.

 

Angel Madrazo (Burgos-BH), Sergio Rodriguez (Euskadi Basque Country Murias), Alexis Guerin (Delko Marseille Provence), Francisco Campos (W52-FC Porto), Jokin Aranburu (Fundacion Euskadi) en Rafael Silva (Efapel) kregen een voorgift. Maximaal reden ze een bonus van 2 minuten bij elkaar, want Movistar bleef tempo maken om leider Davide Cimolai te ontwrichten op het geaccidenteerde parcours.     

 

De Italiaan kraakte niet, zelfs niet op de steilste helling van de dag, de Alto de Onamio, op 60 kilometer van het einde. Andere sprinters werden wel in de vernieling gereden en moesten het peloton laten rijden. De versnelling betekende ook de doodsteek voor de vluchters die op 45 kilometer werden opgeraapt.     

 

Daarna stonden enkel nog vlakke kilometers op het programma. Israel Cycling Academy van Cimolai had het peloton, nog zo'n 30 man sterk, onder controle, al zou een groot pak renners wel nog terugkeren net voor de laatste tien kilometer.

 

Door een foutje van de organisatie in het slot - de renners werden verkeerd geleid - wisten enkele jongens te profiteren van de desorganisatie en namen ze snel 20 seconden bonus. Het ging om Alexis Guerin, ook al mee in de vroege vlucht, Txomin Juaristi (Fundacion Euskadi), Marcos Jurado (Efapel) en Alvaro Trueba (Sporting Portugal). Maar op 2 kilometer werden ook zij bij de lurven gevat.

 

Wat nog restte van snelle jongens in het peloton bereidde zich voor op de sprint en het was Sanz die het pleit won voor Joao Matias en Jordan Parra. De eindwinst gaat naar de 29-jarige Cimolai, die daarmee zijn eerste rittenkoers op zijn palmares brengt.

Tweets:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.