• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Gilbert in zijn Luik: "Alaphilippe is 2 keer sterker dan de rest"

  "Als je aan de start staat, maak je mathematisch kans."

  Gilbert won in 2011 Luik-Bastenaken-Luik.

  Philippe Gilbert heeft een speciale relatie met Luik-Bastenaken-Luik. Het monument rijdt door Gilbert-land. De winnaar van Parijs-Roubaix won in Luik in 2011 en dicht zich nu met de glimlach weer kansen toe: "Iedereen die aan de start komt, maakt kans. Al is het 1 man (Alaphilippe) tegen de rest."

  Gilbert tempert wel de verwachtingen aan zijn adres: "Het is moeilijk om mijn kansen in te schatten. Mijn voorbereiding was op de Vlaamse koersen en Roubaix. Niet op deze koers. Maar als je aan de start komt, heb je mathematisch gezien een kans om te winnen", grapt de Waal van Deceuninck-Quick Step.

   

  Gilbert kent het parcours goed. "Al is dat niet het geval met de nieuwe finale, want die is echt in het centrum. Maar als je er dan nog bij bent, maakt dat niet veel uit." Gilbert wil duidelijk het achterste van zijn tong niet laten zien.

   

  Hij weet wel dat de topfavoriet in zijn team rijdt: "Alaphilippe is niet zomaar de nummer 1 van de wereld momenteel. Hij staat boven al de rest. En niet zomaar een beetje: hij is bijna 2 keer sterker dan de rest. Er is Julian en de rest."

   

  Alaphilippe won dit jaar al 9 keer, waaronder de Strade Bianche, Milaan-Sanremo, de Waalse Pijl en ritten in de Tirreno en het Baskenland.

  Het journaal spreekt met favorieten Alaphilippe en Gilbert: