• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Neymar mist helft van groepsfase Champions League na scheldtirade

  Neymar keek machteloos en geblesseerd toe vanuit de tribunes.

  PSG zal volgend seizoen in de eerste drie groepswedstrijden van de Champions League niet kunnen rekenen op sterspeler Neymar. De Braziliaan wordt drie speeldagen geschorst door de UEFA na beledigingen aan het adres van de scheidsrechters.

  PSG leek met een 0-2-zege op Old Trafford goed op weg naar de kwartfinales van de Champions League, maar Manchester United sloeg begin maart terug met 1-3. De achtste finales werden zo voor de zoveelste keer het eindstation van de Parijzenaars.

   

  Vooral de beslissende strafschop veroorzaakte veel frustratie, ook bij Neymar die machteloos toekeek vanuit de tribunes. "Dit is een schande! De UEFA kiest vier mannen die niets kennen van voetbal om dan de beelden vertraagd te herbekijken. Dit kan nooit hands zijn, hoe maak je zelfs hands achter je rug? Go f*ck yourselves", klonk het op de Instagram Story van Neymar, nadat de bal na een schot van Diogo Dalot de elleboog van Presnel kimpembe had geraakt.

   

  De Europese voetbalbond UEFA liet die scheldtirade niet passeren en legt Neymar nu een schorsing van drie speeldagen op in de Champions League. Hij mist dus de helft van de groepsfase van het kampioenenbal.

  De scheldtirade van Neymar: