• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Uit vrees voor boze supporters? Bezoekers bondsgebouw moeten zich eerst aanmelden

  Ook Luc Deleu, advocaat van Anderlecht, moest zich aanmelden.

  De Belgische voetbalbond houdt blijkbaar rekening met acties van boze supporters van KV Mechelen. Sinds dinsdag moeten bezoekers van de bondszetel in Brussel hun identiteit kenbaar maken. 

  Het bondsgebouw in Brussel zomaar binnenwandelen is verleden tijd. Sinds dinsdag moet elke niet-werknemer zich aanmelden bij de ingang van het bondsgebouw in de Houba de Strooperlaan.

   

  Een veiligheidsagent ontvangt bezoekers op een geïmproviseerde balie - geplaatst tussen twee schuifdeuren - en vraagt hen naam, voornaam, organisatie en reden voor het bezoek te noteren, alvorens ze het bondsgebouw mogen betreden.

   

  Zo moesten ook Anderlecht-advocaat Luc Deleu en Michael Verschueren, nochtans lid van het Uitvoerend Comité, aftekenen voor ze vanmiddag konden pleiten in het disciplinaire dossier rond Standard-Anderlecht.

   

  Volgens aanwezige veiligheidsagenten zou de KBVB zich zorgen maken om acties van "heethoofden van KV Mechelen". Die club wordt vervolgd voor mogelijke wedstrijdvervalsing in de degradatiestrijd van vorig seizoen. De voetbalbond wenste zelf niet te communiceren.