Politie valt binnen bij Anderlecht en KBVB over witwaspraktijken

  Ook in Brussel en Laken zijn er invallen.

  Een 30-tal agenten stapte af in Neerpede.

  0 / 0

  De politie is vanochtend binnengevallen op het oefencentrum van Anderlecht in Neerpede. De zaak heeft niets te maken met "Operatie Zero", maar kadert in een onderzoek naar witwaspraktijken bij transfers van spelers en zou vooral focussen op makelaars. Ook bij de Belgische voetbalbond in Laken stapte de politie af.

  Het parket benadrukte aan onze redactie dat de inval volledig losstaat van het grootschalige fraudeonderzoek in het Belgische voetbal (Operatie Zero), dat in oktober losbarstte.

   

  De huiszoeking kadert in een dossier over witwaspraktijken bij transfers en zou vooral focussen op spelersmakelaars. Volgens onze informatie gaat het over praktijken uit het verleden (2013, 2014, 2015) en niet uit de periode onder de nieuwe voorzitter Mark Coucke. Het onderzoek is geen gevolg van een klacht die Anderlecht zou ingediend hebben.

   

  Ook bij de Belgische voetbalbond in Laken en het managementbureau One Goal Management in Schaarbeek kwamen de speurders langs.  

   

  Voor meer nieuws over de huiszoekingen kunt u op vrtnws.be terecht.

  Negatieve spiraal bij Anderlecht

  Het negatieve nieuws rond Anderlecht houdt voorlopig niet op: er is de sportieve malaise, die nu al een seizoen lang duurt, er was het interview met ex-coach Hein Vanhaezebrouck, een tweede trainerswissel en de incidenten met ontevreden supporters in Luik en Brussel.

  De pers kampeert aan de poorten van het oefencentrum in Neerpede.

  Onze reporter geeft tekst en uitleg in Het journaal: