Roelandts: "Ik verwacht dat Valverde er wel zal staan in Waals tweeluik"

  Jürgen Roelandts liet dit voorjaar zijn licht schijnen op de koers voor Sporza.be.

  Jürgen Roelandts liet dit voorjaar zijn licht schijnen op de koers voor Sporza.be.

  Jürgen Roelandts (Movistar) hield gedurende het hele voorjaar een column bij voor Sporza. In zijn laatste bijdrage blikt hij terug op zijn eigen voorjaar en de Amstel Gold Race.

  "Mathieu koerst op weg met zelfde winnaarsmentaliteit als in het veld"

  Op een buitengewoon niveau rijdt Mathieu van der Poel. Ik heb zondag niet kunnen kijken naar de Amstel Gold Race. Maar 's avonds heb ik wel de slotkilometer uitgesteld gezien. 

   

  Van der Poel is indrukwekkend. Vooral door de reeks die hij dit voorjaar neergezet heeft. Hij scoort in een opeenvolging van wedstrijden, niet in 1 enkele wedstrijd. Hij is een echte killer.

   

  Afgelopen winter won Van der Poel de crossen bijna aan honderd procent. En met zijn
  winnaarsmentaliteit probeert hij ook zoveel mogelijk te winnen op de weg.

   

  Van der Poel is snel aan de streep, maakt zelf de koers en durft aan te vallen. Als hij volgend jaar weer de klassiekers rijdt, is hij logischerwijze opnieuw een van de favorieten.

  "Valverde kan ook eens een slechte dag hebben"

  Alejandro Valverde eindigde voor het eerst in 203 wedstrijden niet in de top 50. Zelf heb ik niet meegekregen wat er met hem aan de hand was. De Amstel Gold Race is maar één koers, Valverde kan ook eens een slechte dag hebben. Maar ik verwacht wel dat hij er zal staan in het Waalse tweeluik.

   

  Mijn eigen voorjaar is niet geslaagd. Ik had er meer van verwacht. In Parijs-Nice was de ploeg heel tevreden over mijn werk. Maar daarna sukkelde ik met sinusitis en ben ik nooit meer 100 procent geweest.

   

  In Parijs-Roubaix probeerde ik nog mee te schuiven in een vroege ontsnapping. Maar na 5 uur koers was het beste eraf. Jammer dat ik het voorjaar niet heb kunnen rijden zoals ik wou. Mijn voorbereiding verliep nochtans vlekkeloos.

   

  Maar het seizoen is nog niet voorbij. Normaal gezien zal ik nu enkele koersen op Spaanse bodem rijden. Daarna volgen het Critérium du Dauphiné en het BK. En wie weet ook de Tour. 

  Het voorjaar van Jürgen Roelandts
  Omloop Het Nieuwsblad 25e op 1'52" van Stybar
  Kuurne-Brussel-Kuurne 28e op 0'12" van Jungels
  Parijs-Nice 94e op 1u09'45" van Bernal
  Milaan-Sanremo 149e op 10'18" van Alaphilippe
  E3 BinckBank Classic opgave  
  Gent-Wevelgem 60e op 8'45" van Kristoff
  Dwars door Vlaanderen 20e op 19" van Van der Poel
  Ronde van Vlaanderen 68e op 6'17" van Bettiol
  Parijs-Roubaix opgave