• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  VIDEO: Gorilla Clement: "Roepen van "wij zijn de beste" zou respectloos zijn"

  Philippe Clement schreeuwt de Genkse titelambities nog niet van de daken.

  Philippe Clement schreeuwt de Genkse titelambities nog niet van de daken.

  Op de persconferentie na de match tegen Standard (1-3) kreeg Genk-coach Philippe Clement het bij een vraag van een journalist flink op zijn heupen. "Ik denk soms dat mensen willen dat we ons als gorilla's op de borst kloppen".

  Na de met 1-3-gewonnen match op Sclessin werden Genk-coach Philippe Clement en Standard-coach Michel Preud'homme nog even aan de tand gevoeld op de traditionele nabeschouwing. Bij een vraag over een gebrek aan ambitie bij Genk, dat zijn favorietenstatus in de play-offs (nog) niet van de daken wil schreeuwen, reageerde Clement nogal geprikkeld.

   

  "Ik heb het al heel vaak herhaald, maar ik zal het nu eens op een andere manier zeggen", aldus Clement. "Ik krijg soms het idee dat mensen willen dat we ons op de borst kloppen en roepen: "wij zijn de beste". Maar dat wil ik niet doen. Dat is geen gebrek aan ambitie, nee. Het zou gewoon respectloos zijn tegenover de andere ploegen. Dat is een groot verschil."

  VIDEO: Philippe Clement klopt zich ostentatief op de borst