• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Wellens: "Ik en 99 % van mijn collega's zien Van der Poel als topfavoriet"

  Tim Wellens.

  Tim Wellens.

  Een derde plaats in de Brabantse Pijl en de prestatie van Victor Campenaerts hebben Tim Wellens een boost gegeven voor de Ardense wedstrijden. "In de Amstel kan je nu man tegen man koersen."

  Het kasseivoorjaar bracht Lotto-Soudal geen vette vis. Misschien noemen we het werelduurrecord van Victor Campenaerts in Mexico over enkele weken wel het omslagpunt. "Iedereen heeft naar het werelduurrecord uitgekeken en was vol bewondering.  We weten welke opofferingen hij gebracht heeft en het is ook leuk te kunnen zeggen dat Victor het met materiaal deed waarmee wij rijden."

   

  "Ook de Brabantse Pijl gaf vertrouwen. Voor mezelf, maar ook voor de ploeg, want iedereen heeft laten zien dat hij in orde is voor de wedstrijden die nu komen."

   

  "De Amstel, Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik zijn alledrie WorldTour-koersen en dus alledrie belangrijk. Wat ik mooi vind aan de Amstel is dat de organisatie zich aanpast aan wat mensen willen zien. Vorig jaar kregen we door de vernieuwingen in het parcours een heel mooie, open koers. Het einde was man tegen man. Ik vind het leuk zo te koersen."

   

  Als het man tegen man wordt zondag zal Wellens stilletjes hopen dat zijn tegenstander niet ene Mathieu van der Poel is. "Ik denk dat ik en 99 procent van mijn collega's Van der Poel zien als de topfavoriet."

   

  "Wat hij de voorbije dagen en weken liet zien is indrukwekkend. We weten allemaal hoe moeilijk het is om wedstrijden te winnen. Dat je het als topfavoriet kan afmaken, betekent dat je heel goede benen hebt."

  Vorig jaar kregen we door de vernieuwingen in het parcours een heel mooie, open koers. Het einde was man tegen man. Ik vind het leuk zo te koersen.