Ga naar de inhoud

Vandoorne racet in 6 Uur van Spa en 24 Uur van Le Mans

 vr 19 april 2019 16:11
Stoffel Vandoorne
Vandoorne krijgt er een BR1-prototype van SMP Racing ter beschikking.

Stoffel Vandoorne neemt op 15 en 16 juni voor de eerste keer deel aan de 24 Uur van Le Mans, zo maakte onze landgenoot bekend op Twitter. Komende maand start hij ook in de 6 Uur van Spa-Francorchamps (4 mei).

De Formule E-piloot krijgt er een BR1-prototype van SMP Racing ter beschikking, waarmee hij begin komende maand ook start in de 6 Uur van Spa-Francorchamps op 4 mei.

 

In eigen land is Vandoorne dan de vervanger van de Nieuw-Zeelander Brendon Hartley bij de Russische renstal. In Le Mans vervangt hij niemand minder dan Jenson Button.

 

"Ik heb beslist om wat meer tijd bij mijn zwangere verloofde te spenderen", gaf Button als reden. "Het feit dat Toyota zowat onklopbaar is, maakte het wat makkelijker om de beslissing te nemen."

 

De 27-jarige Vandoorne krijgt de Russische voormalige F1-piloot Vitali Petrov en diens landgenoot Michail Aljosjin als ploegmaats bij SMP Racing.

De Tweet van Vandoorne

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.