Van der Poel: "Ja, er hebben al enkele grote ploegen contact opgenomen"

  "Ik lig nog tot 2023 onder contract bij Corendon-Circus."

  Zondag sluit Mathieu van der Poel zijn eerste voorjaar af, maar hij maakte zoveel indruk de voorbije weken dat hij nu al topfavoriet is voor de Amstel Gold Race. "Topfavoriet zou ik mijzelf toch niet noemen, maar favoriet daar kan ik mij wel in vinden."

  Mathieu van der Poel heeft dit voorjaar niet alleen de wielerliefhebbers maar ook zichzelf verbaasd. "Ik had gehoopt in alle klassiekers "erbij te zijn", maar om telkens zo dicht te eindigen is ook boven mijn verwachtingen", zegt de winnaar van Dwars door Vlaanderen en de Brabantse Pijl.

   

  "Ik heb mezelf het meest verbaasd in de Ronde van Vlaanderen. Dat ik na mijn val toch nog kon terugkeren en de finale rijden op de Paterberg en de Kwaremont. Ook omdat die koers zo lang is. Voor kortere koersen was ik op voorhand niet bang, maar die langere koersen had ik nog nooit gedaan. En dat is mij goed bevallen."

   

  "Favoriet voor zondag, daar kan ik mij wel in vinden. Maar topfavoriet is misschien wat veel gezegd. Er zijn nog renners die meer bewezen hebben in dat soort koersen dan ik."

   

  "Vooral Alaphilippe heeft indruk gemaakt op mij. Ik vind hem momenteel de beste renner in het peloton. Het is leuk dat je tegen zo iemand kunt fietsen."

   

  "Van Avermaet kan op zo'n parcours ook goed uit de voeten. Het wordt zondag goed weer en dan is Greg altijd goed. Gilbert heeft dan weer indruk gemaakt in Parijs-Roubaix. Tel daar dan nog eens de klimmers van Astana en Movistar bij en je weet dat er heel wat kanshebbers zijn."

  "Logisch dat Lefevere al contact heeft opgenomen"

  Het succes van Van der Poel is ook een succes voor de bescheiden Corendon-Circus-ploeg van de broers Roodhooft. Maar blijven ze ook bij elkaar? "Er zijn inderdaad al een paar ploegen die contact opgenomen hebben", geeft Van der Poel toe. "Een paar grote teams, al zal ik geen namen noemen."

   

  Dokter Van Mol liet aan Patrick Lefevere weten dat Deceuninck-Quick Step beter Van der Poel zou binnenhalen. Is dat een van de geïnteresseerde ploegen? "Patrick kent onze pa ook wat. Het is dus logisch dat er contact geweest is. Maar ik heb alle ploegen laten weten dat ze voorlopig moeten wachten. Ik lig nog tot 2023 onder contract."

   

  Naast Corendon-Circus wil Van der Poel ook het veldrijden trouw blijven. "Ik vind het sowieso een goeie voorbereiding, want je wordt er explosief van. Als je dit kunt combineren met duurtrainingen achteraf is dat een goeie mix."