• home
 • video
 • pas verschenen

  Tourbaas Prudhomme: "Gilbert symboliseert waar een renner voor staat"

  Philippe Gilbert won zondag Parijs-Roubaix.

  Philippe Gilbert schreef zondag op zijn 36e Parijs-Roubaix op zijn naam. Tourbaas Christian Prudhomme genoot in een interview met persagentschap EVS nog na van de triomf van onze landgenoot. "Dit was de zege van een renner waar iedereen van houdt", stelt hij.

  Christian Prudhomme (ASO) had het over een zeer boeiende editie van Parijs-Roubaix, die Philippe Gilbert uiteindelijk op zijn erelijst zette. "Ik vond zijn entree op de Velodrome geweldig. De sfeer is altijd top wanneer de renners binnenrijden, maar deze keer was het nog een tikkeltje luider", vertelt Prudhomme over de finish van zondag.

   

  Gilbert won in Roubaix zijn 4e op 5 monumenten. "Hij heeft al een hele lange carrière. Ik herinner me dat hij in de ploeg van Marc Madiot in 2000 een stagiair was, toen ik zelf nog journalist was."

   

  "Dit is een mijlpaal voor een renner die altijd voor de aanval kiest. Hij durft en valt van ver aan. Het was de overwinning van een renner waar iedereen van houdt."

   

  "Toen hij won, dacht ik terug aan de foto's na zijn val in de Tour de France van vorig jaar. Met een gebroken knieschijf reed hij de rit over de Portet d'Aspet nog uit. Gilbert symboliseert waar een renner voor staat: een man met heel veel doorzettingsvermogen."