• home
 • video
 • pas verschenen

  Eerste reactie Campenaerts: "Je hangt eraan, Stig: we gaan een pannenkoek eten!"

  Victor Campenaerts

  Victor Campenaerts kreeg meteen na zijn recorduur een Belgische vlag toegestopt.

  0 / 0

  Victor Campenaerts was een maand "god in Mexico" en heeft daar intens van genoten. "Dit was het hoogtepunt van mijn carrière en ik vrees dat dat altijd zo zal blijven."

  "Hier heb ik heel lang en heel hard voor gewerkt. Dit was het hoogtepunt van mijn carrière. En ik vrees dat dat misschien wel zo zal blijven. Ik was 1 maand een god in Mexico. Iedereen was hier voor mij."

   

  "Dat brengt uiteraard heel wat druk met zich mee. De ploeg heeft mij veel vertrouwen gegeven en ik heb dat niet beschaamd. Ik wil iedereen bedanken, maar vooral Stig (Broeckx). Kerel, je hangt eraan."

   

  "Stig had mij gisteren nog een bericht gestuurd dat we een pannenkoek zouden gaan eten in de Pannenkoekenboot in Dessel als het mij zou lukken. Ik zal wel trakteren, dat kan er wel vanaf."

  "Sta in lijstje met grootste namen uit wielergeschiedenis"

  Campenaerts leek na een paar minuten al goed hersteld, maar is wel bijzonder diep gegaan. "Mijn gezichtuitdrukkingen tijdens die laatste 5 minuten spraken wellicht boekdelen."

   

  "Ik was in het begin misschien iets té veel full gas from the beginning. Iets voorbij halfweg voelde ik dat het starttempo iets te optimistisch was. Een uur heeft geen geheimen. Dat slaat keihard terug."

   

  "Ik nam uiteindelijk wat gas terug en kwam weer in mijn ritme. Mjin doel was gewoon het record van Wiggins, te breken, maar ik droomde uiteraard van die magische grens van 55 kilometer. Op het einde kon ik op karakter toch nog versnellen."

   

  Campenaerts is uiteraard dolgelukkig met zijn record. "Als je kijkt naar het lijstje waar mijn naam nu tussenstaat. Dat zijn de grootste renners uit de wielergeschiedenis."

  "Een hele avond gratis bier in Café Mombasa"

  Enkele minuten na zijn moorduur kreeg Campenaerts van de UCI een plakkaat overhandigd met daarop het eindverdict: 55,089 kilometer. Hij sprak er een laatste keer het publiek toe. "Ik wil mijn vrienden, familie en vriendin bedanken. En uiteraard ook mijn supporters in Borgerhout, in café Mombasa."

   

  "Mijn fans kunnen een hele avond lang gratis bier drinken. En als je geen fan bent, kun je er nog een worden. Moorkensplein in Borgerhout. Geniet ervan!"

  Kevin De Weert in tranen: "Grote last van mijn schouders"

  “Er is een grote last van mijn schouders gevallen”, zegt een geëmotioneerde Kevin De Weert, performance manager bij Lotto-Soudal. “Er werd vooraf veel gegoocheld met afstanden, maar het is zo moeilijk om dat record te breken. Victor heeft een perfecte wedstrijd gereden. Dat hij boven de magische grens van de 55 km geëindigd is, is indrukwekkend.”