• home
 • video
 • pas verschenen

  Dakar-rally ruilt Zuid-Amerika voor Saudi-Arabië

  De Dakar-rally verlaat na 11 jaar Zuid-Amerika en vindt volgend jaar plaats in Saudi-Arabië. Dit jaar vond de rally nog plaats in Peru.

  "Na 30 jaar Afrika te hebben doorkruist en 10 jaar lang hetzelfde te hebben gedaan in Zuid-Amerika, schrijft de Dakar vanaf 2020 een nieuw hoofdstuk in het Midden-Oosten", zegt de nieuwe wedstrijdleider David Castera.

   

  "Sinds mijn eerste herinneringen en mijn eerste ervaringen met de Dakar, heb ik deze wedstrijd altijd beschouwd als een stap in het onbekende en een reis naar het onbekende. Ik ben er zeker van dat met de verhuis naar Saoedi-Arabië hetzelfde gevoel zich meester zal maken van alle deelnemers. Als wedstrijdleider wordt het een uitdaging om met een blanco pagina en oneindig veel mogelijkheden aan deze opdracht te beginnen."

   

  De Dakar-rally begon in 1979 als Parijs-Dakar. In 2009 maakte de rally de oversteek naar Zuid-Amerika. Dit jaar werd de wedstrijd volledig in Peru afgewerkt.