• home
 • video
 • pas verschenen

  Verschueren onthutst: "Ook een stijlbreuk, maar dan van de supporters"

  Michael Verschueren

  Michael Verschueren beleeft moeilijke weken.

  Het seizoen van Anderlecht heeft er in Luik een nieuwe zwarte bladzijde bijgekregen. Sportief directeur Michael Verschueren reageerde erg aangeslagen. Voorzitter Marc Coucke, nog altijd met vakantie, reageerde met een verzoenende tweet.

  Michael Verschueren moest afgelopen zondag al de misnoegde fans kalmeren toen die het stadion wilden bestormen en om het ontslag van Marc Coucke schreeuwden. Deze keer trotseerde de sportieve directeur van Anderlecht de pers, duidelijk aangeslagen.

   

  "Ik ben ontzettend teleurgesteld. Dit heeft niets met voetbal te maken. Dit is niet representatief voor de fans van Anderlecht. Wat zit hier achter? Normaal gezien had ik maandag een gesprek gepland met de Ultras om onze plannen te ontvouwen."

   

  "Zo wordt het moeilijk. We proberen nog voor de 4e plaats te gaan, maar als de supporters zich zo gedragen, wordt het een moeilijk verhaal. Op deze manier kunnen we niet voort."

   

  "Er wordt ons een stijlbreuk verweten door de supporters. Wel, dit vind ik ook een stijlbreuk, maar dan van de supporters. Dit is dramatisch voor het imago van onze club."

  Coucke: "Sorry aan alle voetbalfans"

  Marc Coucke was net als afgelopen zondag niet aanwezig in het stadion, omdat hij momenteel met vakantie is. Via Twitter reageerde hij toch op de ontspoorde situatie in Luik. "Voetbal een lach als je wint, veel tranen als je verliest, maar nooit agressie", veroordeelt hij de actie van (een deel van) de Anderlecht-fans.

  Standard: "Het voetbal heeft verloren"

  Bij Standard hinkten ze op 2 gedachten: enerzijds vreugde om de 9 op 12 die er meer dan waarschijnlijk komt, anderzijds treurnis om de gang van zaken. "Het voetbal heeft hier verloren", zegt voorzitter Bruno Venanzi. "Hier waren 27.000 supporters die op een mooie pot hadden gehoopt. Het is teleurstellend dat er vroeger is afgefloten, maar de scheidsrechter heeft het reglement gevolgd."

   

  Ook Standard-coach Michel Preud'homme had het liever anders gezien. "Laat het ons op het veld uitvechten, dat is de arena. De mensen op de tribunes moeten de ploeg ondersteunen. Als we zo blijven voortdoen, is voetbal niet mogelijk."

   

  "Dit is bij Standard ook al gebeurd, maar wij proberen het wel in de kiem te smoren. We hebben er nog aan gedacht om een onderlinge wedstrijd te spelen voor de fans, maar met die fans van Anderlecht in de tribunes zou dat wellicht niet verstandig geweest zijn."

  Pro League kondigt sancties aan