• home
 • video
 • pas verschenen

  Afrika Cup: Marokko, Zuid-Afrika en Ivoorkust aan elkaar gekoppeld

  In 2017 kroonde Kameroen, toen geleid door Hugo Broos, zich tot het sterkste Afrikaanse land.

  De groepen voor de Afrika Cup van dit jaar zijn gekend. Van 21 juni tot 19 juli zullen 24 landen strijden voor de titel van beste Afrikaanse voetballand. Groep D belooft alvast pittige duels op te leveren met Marokko, Ivoorkust en Zuid-Afrika. 

  De gekwalificeerde landen werden ingedeeld in zes groepen met daarin vier landen. Groep D lijkt dan wel de "groep des doods", ook Groep C belooft een stevige confrontatie tussen Senegal en Algerije. Het Afrikaanse voetbaltoernooi wordt op 21 juni afgetrapt door het gastland Egypte, dat het dan opneemt tegen Zimbabwe.

   

  De huidige Afrikaanse kampioen is Kameroen. In 2017 won het land, toen onder leiding van Hugo Broos, in de finale met 1-2 van Egypte.

  De loting