• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Johan Museeuw: "Yves Lampaert staat volgens mij een kilootje te licht"

  Volgens Johan Museeuw zou Sep Vanmarcke wel eens kunnen verrassen zondag.

  Johan Museeuw heeft zijn beentjes zelf nog eens getest op de kasseien van Roubaix. Voor aanvang van de laatste kasseiklassieker van het jaar merkte Museuw een relaxte Wout van Aert op, maar zijn topfavoriet voor zondag is Alexander Kristoff. 

  Museeuw dokkerde over de kinderkopjes terwijl Van Aert zelf het parcours aan het verkennen was. De Leeuw van Vlaanderen was alvast onder de indruk. "Ik schat Van Aert zeer hoog in. Ik zag hem vliegen over Carrefour de l'Arbre en dat oogde zeer spectaculair. Hij oogt rustig en hij staat hier met een frisse kop."

   

  Daar waar Van Aert de duidelijke kopman is bij Jumbo-Visma, heb je geen uitgesproken pion bij Deceuninck–Quick-Step die als eerste naar voren wordt geschoven. "Neen, maar zij kunnen wel vier of vijf renners uitspelen", aldus Museeuw. 

   

  Wie ziet hij van The Wolfpack de betere zijn zondag? "Yves Lampaert. Hij is Belgisch kampioen en wil in zijn geliefde Roubaix aansluiting vinden bij de top. Ik vraag me enkel luidop af of hij geen kilootje te licht staat. Vorig jaar stond hij wat zwaarder en leek het alsof hij meer dash had in het slot van de race."

  Wie rijdt Kristoff eraf zondag?

  Van Aert mag dan wel super ogen voor Museeuw, de echte topfavoriet voor hem is geen Belg. "Alexander Kristoff heeft indruk gemaakt op mij. Hij rijdt telkens tactisch een heel goede wedstrijd. Ze gaan er alles aan moeten doen om hem eraf te rijden, want als je met hem naar de meet gaat, dan heb je het vlaggen."

   

  Heeft Museeuw tot slot nog een outsider die we zondag in de gaten moeten houden? "Sep Vanmarcke heeft mij enorm verrast in de Ronde van Vlaanderen. Hij reed echt sterk, ondanks de weinige voorbereiding en conditie. Hou hem maar in de gaten, want Vanmarcke rijdt altijd goed als hij niet tot de favorieten wordt gerekend."