• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Greipel: "Geen idee waarom ik in Scheldeprijs nooit schitterend was"

  André Greipel.

  André Greipel.

  Wordt het zesde keer, goede keer voor André Greipel in de Scheldeprijs? Hij mocht dit jaar met zijn ploeg niet deelnemen aan de Ronde van Vlaanderen. De Duitser hoopt dat hij daardoor frisser aan de start komt op woensdag.

  De 36-jarige André Greipel slaagde er in zijn carrière nog niet in om de Scheldeprijs te winnen. De Duitser wil dit jaar zijn gram halen. Afgelopen zondag reed hij niet mee in de Ronde van Vlaanderen en dus komt hij in theorie frisser aan de start dan de voorbije jaren.

   

  "Ik hoop dat ik goed gerecupereerd ben van de Ronde van Catalonië. Ik trainde voldoende voor wat nu nog komen gaat. Er zaten oefensessies bij van meer dan 200 kilometer. Dat heb je nodig want de Scheldeprijs zit daar qua wedstrijdkilometers net iets boven", zegt de kopman van Arkea Samsic."Nu heb ik wel geen Ronde van Vlaanderen in de benen."

   

  "Vijf keer al nam ik deel aan de Scheldeprijs en ik moet toegeven dat mijn resultaten daar niet altijd schitterend waren. Vraag me niet waarom, ik heb er echt geen passend antwoord voor. Ik weet wel dat ik na De Ronde altijd op mijn tandvlees zat."

   

  "Misschien zit er dus wel een knap resultaat in? Ik weet ook dat de sprint er altijd tactisch verloopt. Het parcours wijzigde een beetje. De hele dag attent koersen is de boodschap."