• home
 • video
 • pas verschenen

  Vermaelen niet in CL-selectie Barcelona: "Hij heeft een ongemak aan zijn linkerbeen"

  Thomas Vermaelen tijdens één van zijn laatste wedstrijden voor zijn blessure in februari.

  Thomas Vermaelen heeft het weer aan zijn been. De verdediger van FC Barcelona zit niet in de selectie voor het Champions League-duel tegen Manchester United. Nog maar eens een tegenslag voor Vermaelen.

  FC Barcelona kan woensdagavond in de heenwedstrijd van de kwartfinales van de Champions League bij Manchester United geen beroep doen op Rode Duivel Thomas Vermaelen. De verdediger zit niet in de selectie van de Catalanen door "een ongemak aan zijn linkerbeen". Dat maakte de Blaugrana bekend op haar website.

   

  De 33-jarige Vermaelen speelde dit seizoen nog maar 11 officiële duels voor Barcelona. Zijn laatste wedstrijd met Messi en co dateert van 16 februari, in de thuiswedstrijd in La Liga tegen Real Valladolid (1-0). Nadien kampte hij met een blessure aan zijn linkerbovenbeen.

   

  Hij speelde op 24 maart met de Rode Duivels wel nog negentig minuten in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Cyprus (0-2), maar kwam daarna opnieuw niet meer in actie bij Barcelona.

   

  Naast Vermaelen hebben de Catalanen ook zorgen over Ousmane Dembélé. De Franse aanvaller zit wel in de kern, maar is door de medische staf nog niet fit verklaard. Dembélé kampt al sinds midden maart met een hamstringblessure.

   

  Barcelona won zaterdag de topper in de competitie tegen Atlético Madrid met 2-0. De manschappen van coach Ernesto Valverde lijken met elf punten voorsprong op de Madrilenen (en nog zeven speeldagen te gaan) bijna zeker van een 26e landstitel.