• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Rudi Diels keert terug als coach van Belgian Bullets: "Dromen van medaille"

  " "

  Atletiekcoach Rudi Diels nam na de Winterspelen van 2014 afscheid van de bobsleevrouwen, maar is nu terug.

  Na een afwezigheid van 5 jaar stapt atletiekcoach Rudi Diels weer in het project van de nationale bobsleevrouwen. Diels wordt de nieuwe coördinator van de trainingen van de Belgian Bullets van de lente tot de herfst. "We moeten durven te dromen van een olympische medaille."

  Diels maakte het nieuws samen met Geert Vanvaerenbergh, de CEO van de Belgische bobsleefederatie, bekend. De twee werkten vroegen ook al samen met de Bullets, maar na de Winterspelen van 2014 in Sotsji nam het duo afscheid.

   

  Diels, die naam maakte met Kim Gevaert en de 4x100m-vrouwen, licht zijn terugkeer toe: "Eerst en vooral heb ik destijds 7 jaar lang deel uitgemaakt van een prachtig project, met de verhoopte resultaten. Door omstandigheden ben ik dan een 5-tal jaar geleden even aan de zijlijn gaan staan."

   

  "Het feit dat ik er nu weer bij ben, heeft heel veel met Geert te maken, hij heeft mij er weer bijgehaald. We hebben dezelfde visie. Op het contract is er dan ook geen eindtermijn gezet: de bedoeling van ons beiden is het project te kunnen laten slagen."

   

  "De situatie is nu geheel anders: destijds zijn we van nul begonnen, nu staat er al een systeem. Daarbovenop gaan we nieuwe atleten aantrekken en dat vormt toch weer een uitdaging om met hen te werken."

   

  In de zomerperiode wordt de basis gelegd voor het bobsleeseizoen. "We werken fysiek en conditioneel, dat wil zeggen op snelheid, explosiviteit en techniek. Ook op dat laatste aspect kan je tijdens de zomer werken. Zo hebben we twee bobsleeën ter beschikking die we ook op een droge ondergrond kunnen inzetten."

   

  "Daarmee oefenen we onder meer op duwen en inspringen om zo de atleten klaar te krijgen voor het winterseizoen. Het fysieke aspect wordt in deze sport almaar belangrijker. Ik vergelijk het graag met de aflossingsploeg: je moet voortbouwen op het verleden, doorgroeien en durven te vernieuwen. Dat wordt de grootste uitdaging in deze sport die zeker niet stilstaat."

  "Durven te dromen van olympische medaille"

  Geert Vanvaerenbergh onderstreepte eerder al de olympische ambities van de Belgian Bullets. "We willen het werk van in het verleden voortzetten, we gaan niet uit van een stap achteruit", sluit Diels daarbij aan. "Je moet durven in de olympische medaille te geloven, anders ga je stagneren. Er is dus zeker heel wat ambitie."