• home
 • video
 • pas verschenen

  Decroix blikt vooruit op Ronde voor vrouwen: "Bastianelli meer favoriet dan Van Vleuten"

  Europees kampioene Bastianelli is zondag een van de topfavorietes.

  Europees kampioene Bastianelli is zondag een van de topfavorietes.

  Zondag strijden ook de vrouwen voor de hoofdtrofee in de Ronde van Vlaanderen. "Er zijn heel wat rensters aan elkaar gewaagd", zegt Lieselot Decroix. "Een Belgische zege wordt moeilijk."

  "Nog een beetje wachten op opvolgster van Grace Verbeke"

  Op de erelijst van de Ronde van Vlaanderen prijkt voorlopig 1 Belgische vrouw: Grace Verbeke (2010). "Ik vrees dat we nog een beetje zullen moeten wachten op een opvolgster voor Grace", zegt ex-renster Lieselot Decroix, die zondag cocommentator is bij de vrouwenwedstrijd.

   

  "Lotte Kopecky en Sofie De Vuyst zijn heel goed bezig, maar winnen is net iets te moeilijk. De Vuyst moet kiezen voor de aanval. Tijdens Dwars door Vlaanderen reed ze bergop heel goed. Als ze er zondag in de finale nog bij zit, moet Sofie iets proberen te forceren en met een klein groepje naar de finish gaan. Dan heeft ze misschien wel een kans."

   

  "Lotte Kopecky daarentegen moet zo lang mogelijk aanklampen en hopen dat er niet te hard gekoerst wordt. Als we een groep van 20 à 30 rensters zien sprinten voor de zege en Kopecky is erbij, dan maakt ze een heel grote kans om te winnen. Maar het wordt moeilijk om zo'n scenario te krijgen."

  In 2010 won Grace Verbeke de Ronde voor Vos en Wild.

  In 2010 won Grace Verbeke de Ronde voor Vos en Wild.

  "Van Vleuten moet solo gaan, Bastianelli is sprintsnel"

  Wie zijn de topfavorietes? "Er zijn heel wat rensters aan elkaar gewaagd", vindt Decroix. "Geen enkele ploeg steekt er momenteel met kop en schouders bovenuit, wat vorig jaar wel het geval was met Boels. Binnen die ploeg start de titelverdedigster Anna van der Breggen trouwens niet."

   

  De Nederlandse Annemiek van Vleuten topt vele favorietenlijstjes. "Als iemand een lange solo uit de benen kan schudden, dan is het Van Vleuten. In de Strade Bianche won ze op die manier, ze was toen heel sterk. Sindsdien heeft Van Vleuten geen wedstrijd meer gereden, omdat ze op stage was. Ik verwacht dat ze zondag heel sterk voor de dag zal komen."

   

  "Maar voor mij is Marta Bastianelli zondag de topfavoriete. De Italiaanse is heel goed bezig dit voorjaar. Bergop rijdt ze sterk en ze is heel snel aan de streep. Ik geef ze meer kans om de Ronde te winnen dan Van Vleuten, omdat Bastianelli het in een groepje kan afmaken. Van Vleuten moet het hebben van een solo."

   

  "Andere kanshebbers zijn de Nederlanders Marianne Vos en Ellen van Dijk. Vos won 2 weken geleden de zware wedstrijd Trofeo Alfredo Binda in een sprint. Na een slopende wedstrijd heeft Vos dus ook snelle benen. Van Dijk kan zondag ook winnen, maar ook zij moet dan solo gaan."

  Annemiek van Vleuten won dit jaar al de Strade Bianche.

  Kijk zondag live naar de Ronde van Vlaanderen voor vrouwen

  Van de strijd bij de vrouwen hoeft u zondag niks te missen van de finale. Op Canvas begint de uitzending om 13.30u. Ook op Sporza.be is de wedstrijd te volgen met livestream. Commentatoren met dienst zijn Ruben Van Gucht en Lieselot Decroix.