• home
 • video
 • pas verschenen

  Navas reageert op keeperssaga: "Verlaat Real enkel als Zidane me dat vraagt"

  " "

  Wat doet Zidane met Navas, zijn keeper in de voorbije 3 succesvolle Real-jaren?

  Real Madrid ging gisteren voor het eerst sinds de rentree van Zinedine Zidane onderuit: 2-1 bij Valencia. Door de blessure van Thibaut Courtois zette Zidane Keylor Navas in doel. De Costa Ricaan reageerde na de match op de doelmannenkwestie in Madrid: "Het is een moeilijk jaar."

  Vorige zomer kwam Thibaut Courtois Real Madrid versterken. De Belg won onder Julen Lopetegui de concurrentiestrijd met Navas. In zijn eerste duel na zijn overname zette Zidane, die met Navas 3 seizoenen op een rij de Champions League won, de Costa Ricaan in doel en Courtois op de bank.


  De blessure van Courtois maakt de keuze voor Zidane makkelijker. Die laatste zegt dat er volgend jaar geen onduidelijkheid zal zijn over de keepers.

   

  Wat vindt Navas van de situatie, wou het dagblad AS weten? "Ik verlaat Real Madrid enkel als de coach me dat vraagt. Ik heb een contract bij Real (tot 2020, red) en wil me daar aan houden. Ik doe zoals altijd mijn uiterste best en probeer de coach te overtuigen van mijn kwaliteiten. Ik focus me op dit seizoen en wil het seizoen goed afsluiten."

   

  "We moeten voor de eer van Real vechten en proberen onze laatste 8 matchen te winnen. Wat er volgend seizoen gebeurt, zien we dan wel."

   

  Navas gaf toe dat het een moeilijk jaar was: "Voor mij persoonlijk, maar ook voor het team. We moeten leren uit de fouten die we dit seizoen maakten. De komende jaren moeten we opnieuw kunnen genieten van het échte Real."

   

  Real Madrid beleeft een van de meest dramatische seizoenen uit zijn recente geschiedenis: het staat na 9 (!) nederlagen pas 3e in Spanje op 13 punten van leider en rivaal Barcelona, dat de hoofdstedelingen ook wipte in de halve finales van de Copa del Rey. En in de 1/8e finales van de Champions League bleek Ajax te sterk.