• home
 • video
 • pas verschenen

  Bijtende bokser biedt excuses aan: "Dit was beschamend"

  Kash Ali en David Price tijdens de bokswedstrijd voor zwaargewichten in Liverpool.

  De boksmatch tussen Kash Ali en David Price werd vorige week stopgezet nadat Ali Price had gebeten net onder diens ribben. Ali heeft ondertussen zijn verontschuldigingen aangeboden, maar riskeert nog altijd een lange schorsing.

  "Dit is niet wie ik echt ben"

  In de Britse zwaargewichtenklasse stonden Kash Ali en David Price zondag tegenover elkaar in het titelgevecht. In de vijfde ronde deelde Price een rake klap uit aan Ali, waarna die zijn tegenstander tegen de grond werkte en in zijn buik beet. De scheidsrechter stopte de wedstrijd onmiddellijk en diskwalificeerde Ali, tot dan ongeslagen.

   

  "Ik ben ontzettend beschaamd over mijn acties en hoe de hele kamp is verlopen", zegt Ali een paar dagen later in een boodschap op Twitter. "Dit is niet wie ik echt ben. Ik wil mij dan ook excuseren bij alle boksfans, mijn team, de Briste boksfederatie en uiteraard bij David Price en zijn familie."

   

  "Ik heb enorm veel spijt van mijn acties", schrijft de 27-jarige Brit nog. "Ik zou graag meer tekst en uitleg willen geven, maar dat mag niet van mijn advocaat. Later deze maand zal ik wel alles uit de doeken doen, wanneer ik voor de  Britse boksfederatie moet verschijnen."

   

  Ali sluit zijn boodschap af met een belofte: "Ik zal in de toekomst mijn gedrag aanpassen. Nogmaals mijn welgemeende excuses aan iedereen die erbij betrokken was. Dit was beschamend."

  De schade op de buik van David Price na de beet van Kash Ali.