• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  In de voetsporen van Tyson: Zwaargewicht bijt opponent in zijn buik

  Een aandenken aan het bijtincident.

  De boksmatch tussen zwaargewichten Kash Ali en David Price werd stopgezet na een bizar incident. Ali beet zijn tegenstander en werd door de scheidsrechter gediskwalificeerd. Hij riskeert nu een lange schorsing.

  Kash Ali was ongeslagen voor zijn kamp tegen David Price in Liverpool. Price deelde in ronde 5 een rake klap uit. De 27-jarige Ali duwde Price daarop tegen de grond en beet hem net onder zijn ribben. De scheidsrechter greep meteen in en diskwalificeerde Ali. 

   

  Price won het gevecht, maar was nadien vooral verbaasd. "Ik wil nooit meer in de ring staan met zo'n beest. Hij beet me eerder in het gevecht ook al." Ali krijgt geen geld voor het gevecht en werd door de aanwezige fans ook bekogeld met drankjes. Er hangt hem een serieuze schorsing boven het hoofd.

   

  In het verleden zijn er nog bijtincidenten geweest in het boksen. Het meest beruchte is uiteraard de beet van Mike Tyson. Tijdens een gevecht om de wereldtitel hapte hij in het oor van Evander Holyfield.